![]() |
foto: Dagmar Lap |
Deze tiramisu is luchtiger en minder machtig dan de
traditionele, eenvoudig en van te voren te maken. Marsala is een sterke, zoete
wijn uit Sicilië. Makkelijk verkrijgbaar omdat het zo populair is in tiramisu.
Maar trek vooral eerst je eigen drankenkabinet open want eigenlijk kun je elke
drank gebruiken. Ik maakte bij gebrek aan Marsala het zelfs een keer met
goedkope Wodka. Maar ook Grand Marnier is erg lekker er in.
Je kunt frambozen
of ander rood fruit mengen door de vulling. Maar ook zonder deze opsmuk is het
heerlijk.
Ingrediënten voor 4 personen:
100 ML sterke espresso
3 eetlepels koffielikeur
lange vingers
2 eiwitten
250 gram mascarpone
2 eetlepels honing (of poedersuiker)
50 ml marsala
cacao
eventueel frambozen
Zet de espresso klaar in een kopje. Meng er alvast de likeur
doorheen en laat afkoelen.
Vul 4 bakjes/glaasjes/ramekins met de lange vingers. Breek
ze in stukjes en duw de bodem zo vol mogelijk. Besprenkel met het
espressomengsel en zet weg. De lange vingers nemen de vloeistof volledig op.
Klop de eiwitten tot stijve witte pieken.
Roer in een andere ruime kom de mascarpone totdat hij
helemaal glad is.
Klop er met een garde de honing en de marsala doorheen.
Spatel nu (het liefst met zo’n siliconenspatel) de eiwitten
door het mascarpone mengsel. Spatel rustig van buiten naar binnen.
Schep het mengsel over de lange vingers. Klop met de bakjes
op het aanrechtblad om luchtbellen te verwijderen. Dek af met plasticfolie.
Laat ze minstens 1 uur tot maximaal 24 uur in de koelkast
opstijven.
Bestuif voor het serveren met cacao.
Yay je bent weer begonnen!
BeantwoordenVerwijderenjaaaaa nieuwe recepten!!
BeantwoordenVerwijderen