vrijdag 18 december 2015

boekreview: Proef de Liefde


‘In dit zinnenprikkelende boek staan 52 verleidelijke gerechten om je lief telkens weer mee te veroveren’ 

Een ideaal cadeau voor December als je het mij vraagt!

Ik sla het boek open en de binnenflap wordt gesierd door een prachtige foto van een berg lepels in allerlei soorten en maten,
duidelijk vintage en bij elkaar geraapt. Hier gaat mijn hart inderdaad sneller van kloppen! En hij is gesigneerd!! Dankjewel kamermeisjes!

In het voorwoord legt Anya uit dat zinnenprikkelende gerechten voortkomen uit liefde, maar ook uit gemeenschappelijke passie, een ingrediënt dat iets bij je losmaakt zoals een herinnering, of iets dat je zintuigen alerter maakt. Hier ben ik het zo mee eens! Ik roep vaak; Eten is emotie! En dat wordt hier letterlijk verwoord.

De uiteenlopende recepten zijn onderverdeeld in de categorieën. Fris, knapperig, heet, hartig, kleverig en zoet. Ze worden ondersteund door gedichten over eten en liefde (hoe leuk!) en zijn voorzien van fotografie om van te watertanden, ik had niet anders verwacht.

Ik kom teveel lekkers tegen om meteen een recept uit te kiezen. De recepten variëren van drankjes, tot broodjes (met pulled pork!) van kreeft tot oesters en van meringues tot boterkoek. Sensuele, elegante recepten. Ik zou er inderdaad graag van trakteren, maar ook voor me zelf alleen koken. Het niveau van de gerechten ligt hoog, het niveau van de recepten is zeer toegankelijk.

Ik raak uitgedaagd. Meestal waag ik me niet aan een crème brulêe of is de drempel om een dozijn oesters te kopen heel hoog, maar al lezend in dit boek krijg ik overal zin in, vooral in een zinnenprikkelend kerstdiner.

Foto’s in het boek Arjan Benning.

Proef de liefde, 52 recepten om je liefde te delen.
Anya van de Wetering en Kamer 465
Uitgeverij Snor ISBN10 9463140026      

o.a verkrijgbaar bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten