Een heerlijk basic gerecht dat je ook op de barbecue kunt maken!
Eigenlijk is het niets meer dan frisse, gemarineerde kipfilets, gegrilde
paprika, rijst en verse kruiden. Maar de smaken zijn perfect bij elkaar. Als je
geen grillpan hebt kun je de kip ook goudbruin bakken in een goed hete
koekenpan. Grill de paprika’s in dat geval onder de ovengrill.
Ingrediënten voor 2 personen
2 citroenen
1 flinke hand pijnboompitten
2 biologische kipfilets
2 rode puntpaprika’s
2 theelepels gedroogde oregano
½ theelepel chilivlokken
1 handje verse basilicumblaadjes
zout en peper
olijfolie extra vièrge
gekookte rijst
Pers
de citroenen uit en roer een flinke snuf zout en peper door het citroensap.
Bak
de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd
de kipfilets in de lengte doormidden.
Leg
de kip tussen twee lagen plastikfolie, gebruik een deegroller, koekenpan of
vleeshamer om de kipfilets rustig plat te slaan tot ongeveer 2.5 cm dik.
Marineer
de kip minimaal 1 uur in het citroensap.
Verwarm
de grillpan zo’n 10 minuten van te voren. Op hoog gas op je grootste gaspit.
Leg
twee stukken aluminiumfolie klaar.
Leg
de paprika’s met de schilkant naar onder 5 minuten op de grillpan, draai ze om
en grill nog 5 minuten. Neem ze uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
Haal
de kipfilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Grill ze aan
beide kanten 4 minuten. Neem ze uit de grillpan en leg op het aluminiumfolie.
Bestrooi met zout, peper, oregano en chilivlokken. Vouw het aluminiumfolie
dicht en laat 3 minuten rusten.
Haal
de paprika’s uit het folie en pluk de zwarte velletjes weg.
Verdeel
de rijst over de borden met de paprika’s, pijnboompitten en basilicum. Leg de
stukken kip er op.
Besprenkel
met wat olijfolie en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten