woensdag 29 juli 2015

citroenkip met gegrilde paprika



Een heerlijk basic gerecht dat je ook op de barbecue kunt maken!
Eigenlijk is het niets meer dan frisse, gemarineerde kipfilets, gegrilde paprika, rijst en verse kruiden. Maar de smaken zijn perfect bij elkaar. Als je geen grillpan hebt kun je de kip ook goudbruin bakken in een goed hete koekenpan. Grill de paprika’s in dat geval onder de ovengrill.

Ingrediënten voor 2 personen

2 citroenen
1 flinke hand pijnboompitten
2 biologische kipfilets
2 rode puntpaprika’s

2 theelepels gedroogde oregano
½ theelepel chilivlokken
1 handje verse basilicumblaadjes
zout en peper
olijfolie extra vièrge
gekookte rijst

Pers de citroenen uit en roer een flinke snuf zout en peper door het citroensap.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Snijd de kipfilets in de lengte doormidden.
Leg de kip tussen twee lagen plastikfolie, gebruik een deegroller, koekenpan of vleeshamer om de kipfilets rustig plat te slaan tot ongeveer 2.5 cm dik.
Marineer de kip minimaal 1 uur in het citroensap.
Verwarm de grillpan zo’n 10 minuten van te voren. Op hoog gas op je grootste gaspit.
Leg twee stukken aluminiumfolie klaar.
Leg de paprika’s met de schilkant naar onder 5 minuten op de grillpan, draai ze om en grill nog 5 minuten. Neem ze uit de pan en verpak in aluminiumfolie.
Haal de kipfilets uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Grill ze aan beide kanten 4 minuten. Neem ze uit de grillpan en leg op het aluminiumfolie. Bestrooi met zout, peper, oregano en chilivlokken. Vouw het aluminiumfolie dicht en laat 3 minuten rusten.
Haal de paprika’s uit het folie en pluk de zwarte velletjes weg.
Verdeel de rijst over de borden met de paprika’s, pijnboompitten en basilicum. Leg de stukken kip er op.
Besprenkel met wat olijfolie en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen