maandag 4 mei 2015

spicy salade met kip en sinaasappeldressing



Gepocheerde, koude kipfilet in stukken gescheurd is een goede toevoeging aan een spannende salade die ik zelf vaak vergeet. Zonde, het is makkelijk en verrassend.
Deze salade is snel klaar en doet het goed als maaltijd. Nu heb ik hem vrij simpel gehouden, maar je kunt de rauwe ingrediënten aanpassen naar wat je lekker vindt, zoals venkel, bleekselderij, paprika. Open je groentela en kijk wat je jezelf te bieden hebt!

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de dressing:

Geraspte schil van 1 sinaasappel
Sap van een halve sinaasappel
2 cm geraspte gember
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels honing
½ theelepel chilipeper
snufje zout

voor de salade:

2 flinke handjes rucola
2 bescheiden bio kipfilets
1 bosje radijs in dunne plakjes
½ komkommer in stukken

wat kerstomaten gehalveerd
1 chilipeper in dunne ringetjes (eventueel zaadlijsten verwijderd)
1 bosuitje in flinterdunne ringetjes
1 handje platte peterselieblaadjes
1 handje muntblaadjes
2 eetlepels olijfolie
peper en zout

Leg de kipfilets in een pan en vul met koud water tot ze onderstaan. Breng het water aan de kook en laat dan de kip 10 minuten pocheren. Zet het gas uit, maar laat de kip nog 10 minuten nagaren in de pan.
Mix ondertussen alle ingrediënten voor de dressing. Proef of je hem lekker vindt en maak eventueel wat zoeter/pittiger/zouter.
Mix de rucola, komkommer, radijs, chilipeper, peterselie en munt.
Giet de kipfilets af en dep ze droog met keukenpapier. Als ze zover zijn afgekoeld dat je ze kunt aanraken trek je de kip in stukken.
Meng olijfolie en wat zout en peper door de kip.
Verdeel over de salade.
Schep de dressing over de salade en garneer met de bosui.



1 opmerking: