dinsdag 28 april 2015

'gezonde' chocoladecake


bekers en borden via pols potten 

Het is gelukt. Ik heb eindelijk een gaatje in mijn planning gevonden voor een recept EN het is een redelijk gezonde versie van een vette, pure chocoladecake.
Win-Win noem je zoiets ?
Ik krijg continue de vraag of ik gestopt ben met schrijven, het antwoord is nee! De reden dat ik off radar was had te maken met drukte op mijn werk en allerlei andere verplichtingen. Ineens lag het bloggen uit mijn systeem en serieus; het kost moeite om het weer ìn mijn systeem te krijgen! Maar ik mis het, dus i’ll be back.

Gezond zondigen bestaat in mijn leven eigenlijk niet. Hup, roomboter, geraffineerde witte suiker, koolhydraten, gluten, chocola, you name it, alles komt voorbij in de keuken van Sarah aan de Kook. Toevallig was ik bezig een bananencake te bakken en kwam ik op het idee om cacao toe te voegen. Het resultaat is een heerlijke en redelijk gezonde chocoladecake die ik jullie niet wil onthouden. Prima als ontbijt, toetje of s’nachts na een fissa. (Als voorafje voor de tosti, chips en cola).

Ingrediënten

Boter of olie om in te vetten
3 rijpe bananen
8 grote verse dadels ontpit
4 kleine eitjes of 3 normale

1 eetlepel stevia
150 gram amandelmeel
40 gram kokosrasp
1 zakje bakpoeder
50 gram cacaopoeder (evt. Rauw)
1 mespunt zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm van zo’n 20 a 24 cm in met olie of boter.
Maak van de bananen en dadels een glad beslag met een blender, foodprocessor of staafmixer.
Schep in een grote kom.
Klop met een garde de eieren door het beslag en spatel vervolgens het amandelmeel, stevia, bakpoeder, kokosrasp en zout door.
Roer als laatste de cacaopoeder erdoor.
Stort het mengsel in de cakevorm. Laat je cakevorm een paar keer kletteren op je werkblad om luchtbellen te voorkomen.


Zet je cake 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hij is klaar als een vork schoon uit het midden komt.

2 opmerkingen: