woensdag 12 november 2014

pindakletskoppen


Kletskoppen bakken is leuk om te doen. De koekjes zijn supersnel klaar en je kunt ze zo eten, of als garnering gebruiken bij toetjes. Ik gebruik hier gewone witte basterdsuiker. Hierdoor krijgen ze een mooie lichte karamelkleurige kleur. Je kunt ook bruine suiker gebruiken. Ze worden dan heel erg donker, maar dit is wel mooi als je ze als garnering bij roomijs wilt gebruiken.
Ik vind ze lekker met pinda’s maar ook met gehakte cashew-, hazelnoten of amandelschaafsel zijn zijn ze heerlijk.

Ingrediƫnten voor ongeveer 20 stuks

75 gram basterdsuiker
35 gram roomboter

½ theelepel kaneel
1 snufje zout
30 gram bloem
30 gram fijngehakte pinda’s
1 eetlepel koud water

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng met de mixer eerst de suiker en de bloem.
Voeg daarna de boter, kaneel, water en zout erbij. Klop dit geheel met een mixer of keukenmachine tot een geheel.
Meng in etappes de bloem en de pinda’s door het mengsel.
Draai nu balletjes ter grootte van een cherrytomaat en leg ze met ongeveer 8 cm tussenruimte op de bakplaat.
Bak ze ongeveer 5 minuten. De koekjes zijn klaar als ze mooi uitgevloeid zijn en bubbelen.
Neem de bakplaat uit de oven en laat even rusten.

Haal de kletskoppen van de plaat met een palletmes en laat ze knapperig worden op een rooster.

1 opmerking: