woensdag 5 november 2014

Nina's notensoep


Tussen mijn vriendinnen zitten een aantal keukenprinsessen verstopt en Nina is de meest verrassende. Onder luide bescheidenheid tovert zij perfect eten uit de keuken vandaan, Indonesische rijsttafels met talloze gerechtjes, de lekkerste kaasplankjes met olijven en scroppino’s! Deze ongelooflijk lekkere en bijzondere soep kwam op een uit de hand gelopen zondagmiddagborrel ineens uit Nina’s keuken. De volgende dag kreeg ik het recept en sindsdien staat hij nog vaak hier op het menu. En dan nu het allerbeste nieuws! Nina is een website begonnen waar ze haar tosti’s en smoothies met ons gaat delen. Op www.makiki.nl staat al een heerlijke verzameling recepten.   

Ingrediënten voor ongeveer 6 porties

1 flinke eetlepel roomboter
2 uien fijngesnipperd
2 cm gember geraspt
1 flinke eetlepel kerrie massala
1 flinke theelepel komijn

1 liter groentebouillon
2 goed geklutste eieren
ongeveer 2 eetlepels ketjap manis (of wat meer naar smaak)
1 handje pinda's
1 handje cashewnoten
1 handje macadamianoten (of andere noten die je lekker vind)
peper en zout
rode sambal (optioneel)

Smelt de boter in een flinke pan met dikke bodem en fruit hierin de uien en gember glazig. Voeg vervolgens de kerrie en komijn toe. Bak dit een paar minuutjes mee. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat dit rustig 20 minuten zacht koken.
Voeg al roerend de geklutste eieren toe. Proef en voeg royaal zout en peper aan doe soep. Roer een scheutje ketjap door de soep en schep de noten erdoor.


Tip; de volgende dag is deze soep ook heerlijk! (misschien wel nòg lekkerder)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten