woensdag 26 november 2014

Gestoofde kip met zoete aardappel


Dit is een winner. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit stoofgerecht met kip moet ongeveer 40 minuten opstaan, maar voor je het weet zit alles in de pan en kun je iets anders gaan doen. Vervolgens zet je een heerlijk winterse, stomende maaltijd op tafel. Ik ben echt een zoete aardappel addict, maar je zou ook pompoen kunnen gebruiken, het is tenslotte pompoentijd.

Ingrediƫnten voor 4 personen

c.a. 600 gram kippenbouten of dijtjes
6 eetlepels olie om te bakken
2 uien gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
4 tenen knoflook gesnipperd
3 cm gember geschild en geraspt
1 mespuntje kaneel

1 theelepel kardemom
1 theelepel komijn
2 flinke zoete aardappels geschild en in grote stukken
500 ml kippenbouillon
1 flinke hand koriander of andere verse kruiden
peper en zout
warme rijst om erbij te serveren

Verhit de olie in een braadpan.
Braad in etappes de kip rondom goudbruin en neem de stukken weer uit de pan.
Zet het gas laag en doe de ui, rode peper, knoflook, gember en specerijen in de pan.
Bak dit mengsel op laag vuur 15 minuten, schep af en toe om.
Doe de stukken kip terug in de pan, samen met de zoete aardappel en de bouillon. Maal er royaal zout en peper over en doe de deksel op de pan.
Laat op heel laag vuur 40 minuten stoven.
Check of de kip mooi gaar is. Proef of het gerecht nog wat zout of peper nodig heeft. Bestrooi de stoofschotel met verse koriander en serveer direct met warme rijst.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen