vrijdag 7 november 2014

gerstsalade met kiemen



Als je van couscoussalade houdt en je hebt een keer zin in iets anders is gerst erg lekker. Je kunt het gewoon bij de natuurwinkel en sommige supermarkten kopen en je kookt het op ongeveer dezelfde manier als rijst.
Deze salade is een beetje zoet en pittig door de gembersiroop en de kiemen. Je kunt gerst ook heel basic serveren met verse kruiden, olijfolie en een beetje knoflook.

Ingrediƫnten voor 2 personen

150 gram gerst
1 eetlepel olie om in te bakken
1 puntpaprika schoongemaakt en in fijne blokjes
½ winterpeen in fijne blokjes

1 theelepel komijn
1 eetlepel gembersiroop
1 bakje gemengde kiemen
4 takjes peterselie fijngehakt
½ rode ui in dunne ringen
4 eetlepels lekkere olijfolie
zout en peper

Kook de gerst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed afkoelen in een ruime kom.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel en paprika met de komijn ongeveer 10 minuten op laag vuur. Roer er op het laatste moment de gembersiroop door en zet het gas uit.
Laat dit mengsel even afkoelen voordat je het door de gerst schept.
Roer de kiemen, peterselie, rode ui en olijfolie door het gerstmengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer de salade direct.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen