Het is
een prachtige herfst, maar ook lange, grijze dagen met veel regen horen er nu
eenmaal bij. Maar wat is er lekkerder dan heerlijk comfort food uit de oven om
bij op de warmen. Deze gezonde, ouderwetse stamppot met een goudbruine korst
van geitenkaas is heerlijk, snel klaar en je maakt iedereen er gelukkig mee.
Ingrediƫnten voor 2 personen
Ongeveer 400 gram licht kruimige aardappels, geschild en in
stukken
4 preien, schoongemaakt en het malse gedeelte in ringen
2 uien, fijngesnipperd
1 eetlepel olie om in te bakken
50 ml melk
1 eetlepel roomboter
1 theelepel nootmuskaat
peper en zout
1 schijf verse geitenkaas
Verhit de
oven voor op 200 graden.
Kook de
aardappels gaar in licht gezouten water.
Verhit
ondertussen olie in een grote hapjespan of braadpan en fruit de uien en prei ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn.
Giet de
aardappels af en stamp ze samen met het prei- uienmengsel, boter en melk tot
een grove puree. Proef de stamppot en breng op smaak met nootmuskaat, zout en
peper.
Verdeel
de stamppot over een ovenschaal en strijk mooi glad.
Kruimel er
de geitenkaas over. Zet de stamppot in de oven en bak in ongeveer 15 minuten
mooi goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten