vrijdag 10 oktober 2014

preistamppotje met geitenkaas uit de oven


Het is een prachtige herfst, maar ook lange, grijze dagen met veel regen horen er nu eenmaal bij. Maar wat is er lekkerder dan heerlijk comfort food uit de oven om bij op de warmen. Deze gezonde, ouderwetse stamppot met een goudbruine korst van geitenkaas is heerlijk, snel klaar en je maakt iedereen er gelukkig mee.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Ongeveer 400 gram licht kruimige aardappels, geschild en in stukken
4 preien, schoongemaakt en het malse gedeelte in ringen
2 uien, fijngesnipperd

1 eetlepel olie om in te bakken
50 ml melk
1 eetlepel roomboter
1 theelepel nootmuskaat
peper en zout
1 schijf verse geitenkaas


Verhit de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels gaar in licht gezouten water.
Verhit ondertussen olie in een grote hapjespan of braadpan en fruit de uien en prei ongeveer 15 minuten tot ze zacht zijn.
Giet de aardappels af en stamp ze samen met het prei- uienmengsel, boter en melk tot een grove puree. Proef de stamppot en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Verdeel de stamppot over een ovenschaal en strijk mooi glad.
Kruimel er de geitenkaas over. Zet de stamppot in de oven en bak in ongeveer 15 minuten mooi goudbruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen