maandag 6 oktober 2014

goulashsoep


In de categorie comfort food: Goulashsoep. Heerlijke stoofschotel in de vorm van een hartverwarmende soep. De hoeveelheden van onderstaand recept zijn voldoende voor vier grote kommen maaltijdsoep. Een aanrader is om deze soep te maken en er twee of drie dagen van te eten, hij wordt steeds lekkerder! Je kunt de soep serveren met vers brood en/of zure room, maar door de toevoeging van aardappel is het een maaltijd op zich. 

Ingrediƫnten

300 gram runderschenkel of sukadelappen in reepjes
2 flinke uien in halve ringen
3 tenen knoflook fijngesneden

2 rode paprika’s schoongemaakt en in reepjes
½ winterpeen in blokjes
1 stengel bleekselderij fijngesnipperd
1 rode peper fijngesneden en zaadlijsten verwijderd
2 theelepels gerookt paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes op sap
2 eetlepels balsamicoazijn
2 theelepels komijn
1 theelepel oregano
2 blaadjes laurier
1 liter runderbouillon
3 aardappels geschild en in blokjes
1 handje verse basilicum 

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin en een beetje krokant. Draai het vuur naar de laagste stand en doe de uien, paprika, wortel, rode peper, paprikapoeder, bleekselderij en knoflook in dezelfde pan. Bak het 20 minuten op laag vuur.
Doe het blik tomatenblokjes, laurier, komijn, oregano en azijn erbij. Voeg bouillon toe tot alles net onderstaat en breng aan de kook.
Laat 2.5 uur heel zacht koken, voeg een scheut extra bouillon toe als het erg inkookt. Voeg de aardappelblokjes toe en laat nog een half uur zacht koken. Proef en voeg royaal zout en peper toe tot de soep op smaak is. Serveer met verse basilicum. 

tip! i.p.v. aardappel kun je ook een handje rijst meekoken in de soep, ook bijzonder lekker. 


2 opmerkingen: