Een
frittata is een ideaal ‘empty the fridge’ recept, je kunt er je restjes in
kwijt en het wordt altijd lekker. Hier gebruik ik specifiek de combinatie van
venkel en chorizo. Het anijsachtige van de venkel smaakt zo lekker met de
kleine smaakbommetjes van hier en daar een stukje krokante chorizo. Hij is
gewoon heerlijk! Van deze versie kun je makkelijk met zijn vieren eten, maar ik
maak dit graag voor twee dagen. De frittata is prima houdbaar in de koelkast.
Na 1 dag kun je hem opwarmen in de oven of koud eten.
Ingrediënten voor 4 personen
Olie om in te vetten
Een stuk chorizo van 10 cm in plakjes (velletje verwijderd)
1 grote venkelknol in dunne repen
1 grote ui in dunne ringen
1 teen knoflook fijngehakt
4 eieren
1 cupje creme fraiche
5 eetlepels geraspte oude kaas
peper en zout
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Vet een
ovenschaal, springvorm of cakeblik royaal in met olie.
Verhit
een droge koekenpan en bak hierin de chorizo op hoog vuur tot hij knapperig is
aan de buitenkant. Neem de chorizo uit de pan en zet weg voor later. Veeg
overtollige olie een beetje weg met keukenpapier maar laat de pan vet.
Zet de
pan opnieuw op het vuur en bak op laag vuur de uien, knoflook en venkel 20
minuten.
Klop in een
mengkom de eieren en de creme fraiche tot een romig egaal mengsel. Schep er de
chorizo, kaas en het ui- venkelmengsel door. Roer er een beetje peper en zout
door en schep alles in de ovenschaal.
Bak de
frittata ongeveer 30 minuten tot hij tot in het midden droog en gaar is.
Laat je
frittata 5 minuten rusten. Snijd met een mes de randen rondom los en stort de
frittata op een bord.
Snijd in
punten en serveer warm of op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten