zaterdag 18 oktober 2014

frittata met venkel en chorizo


Een frittata is een ideaal ‘empty the fridge’ recept, je kunt er je restjes in kwijt en het wordt altijd lekker. Hier gebruik ik specifiek de combinatie van venkel en chorizo. Het anijsachtige van de venkel smaakt zo lekker met de kleine smaakbommetjes van hier en daar een stukje krokante chorizo. Hij is gewoon heerlijk! Van deze versie kun je makkelijk met zijn vieren eten, maar ik maak dit graag voor twee dagen. De frittata is prima houdbaar in de koelkast. Na 1 dag kun je hem opwarmen in de oven of koud eten.

Ingrediënten voor 4 personen

Olie om in te vetten
Een stuk chorizo van 10 cm in plakjes (velletje verwijderd)
1 grote venkelknol in dunne repen
1 grote ui in dunne ringen
1 teen knoflook fijngehakt
4 eieren
1 cupje creme fraiche
5 eetlepels geraspte oude kaas
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal, springvorm of cakeblik royaal in met olie.
Verhit een droge koekenpan en bak hierin de chorizo op hoog vuur tot hij knapperig is aan de buitenkant. Neem de chorizo uit de pan en zet weg voor later. Veeg overtollige olie een beetje weg met keukenpapier maar laat de pan vet.

Zet de pan opnieuw op het vuur en bak op laag vuur de uien, knoflook en venkel 20 minuten.
Klop in een mengkom de eieren en de creme fraiche tot een romig egaal mengsel. Schep er de chorizo, kaas en het ui- venkelmengsel door. Roer er een beetje peper en zout door en schep alles in de ovenschaal.
Bak de frittata ongeveer 30 minuten tot hij tot in het midden droog en gaar is.
Laat je frittata 5 minuten rusten. Snijd met een mes de randen rondom los en stort de frittata op een bord.

Snijd in punten en serveer warm of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen