“Of
je het nou uit een kommetje, van een bord, uit het vuistje, verpakt in een
krant, rechtstreeks uit de koelkast of zelfs uit een blikje eet, en of je het
nou met een grote groep vrienden, in een knusse keuken met familie, of lekker
in je eentje onder een dekentje op de bank eet, comfort food kan verfijnd en
bevredigend zijn, maar ook heerlijk zondig.”
uit Comfort Food van
Jamie Oliver
De term
‘comfort food’ die ik ook wel eens gebruik in recepten komt rechtstreeks uit de
boeken van Jamie Oliver. Ik heb dit altijd de perfecte benaming gevonden voor
comfortabel, verwarmend, voldaan en veilig gevoel geven.
Nu mag ik
van mezelf niet meer voor elk nieuw uitgekomen kookboek naar de winkel rennen,
maar toen de er een nieuwe Jamie verscheen met de titel ‘Jamie’s Comfort Food’
kon ik alleen maar denken: "hèbben" !
Afgelopen
dinsdag belandde hij met een doffe bons op mijn deurmat. Het is een lekkere
dikke uitgave met linnen kaft en telt meer dan 100 recepten.
Wat is
comfortfood? In de inleiding licht Jamie de term nog eens extra toe. Naast
heerlijke warme gerechten, haalt comfort food ook goede herinneringen naar
boven, of geeft je het ultieme geluksgevoel passend bij het seizoen.
De
recepten lopen uiteen van sheperds pie, tot bonen op toast tot beef wellington.
Maar ook broodjes, tosti’s, patat en pizza. Vegetarische gerechten zijn goed
vertegenwoordigd in dit boek maar ook de vis en vleeseters kunnen hun hart
ophalen. De foto’s zien er fantastisch uit en de recepten en
ingrediëntenlijsten komen oprecht en gemakkelijk over. In mijn ogen mag comfort
food ook niet te moeilijk zijn ;)
Voor mij
is het lastig om te kiezen wat ik als eerste ga koken. Omdat ik in het weekend
vaak uit boeken kook is deze zaterdag aan de beurt, ik twijfel tussen de bloody
Mary rundvlees, zwarte dal, en de grandioze gado gado. Moeilijk,
moeilijk!
Dit boek
is voor 29,99 verkrijgbaar bij de boekhandel en diverse online webshops.
Comfort food is echt een geweldige term, lijkt me een mooi boek dit.
BeantwoordenVerwijderen