donderdag 16 oktober 2014

boekreview Jamie's comfort food


“Of je het nou uit een kommetje, van een bord, uit het vuistje, verpakt in een krant, rechtstreeks uit de koelkast of zelfs uit een blikje eet, en of je het nou met een grote groep vrienden, in een knusse keuken met familie, of lekker in je eentje onder een dekentje op de bank eet, comfort food kan verfijnd en bevredigend zijn, maar ook heerlijk zondig.”
uit Comfort Food van Jamie Oliver


De term ‘comfort food’ die ik ook wel eens gebruik in recepten komt rechtstreeks uit de boeken van Jamie Oliver. Ik heb dit altijd de perfecte benaming gevonden voor comfortabel, verwarmend, voldaan en veilig gevoel geven.
Nu mag ik van mezelf niet meer voor elk nieuw uitgekomen kookboek naar de winkel rennen, maar toen de er een nieuwe Jamie verscheen met de titel ‘Jamie’s Comfort Food’ kon ik alleen maar denken: "hèbben" !
Afgelopen dinsdag belandde hij met een doffe bons op mijn deurmat. Het is een lekkere dikke uitgave met linnen kaft en telt meer dan 100 recepten. Wat is comfortfood? In de inleiding licht Jamie de term nog eens extra toe. Naast heerlijke warme gerechten, haalt comfort food ook goede herinneringen naar boven, of geeft je het ultieme geluksgevoel passend bij het seizoen.

De recepten lopen uiteen van sheperds pie, tot bonen op toast tot beef wellington. Maar ook broodjes, tosti’s, patat en pizza. Vegetarische gerechten zijn goed vertegenwoordigd in dit boek maar ook de vis en vleeseters kunnen hun hart ophalen. De foto’s zien er fantastisch uit en de recepten en ingrediëntenlijsten komen oprecht en gemakkelijk over. In mijn ogen mag comfort food ook niet te moeilijk zijn ;)


Voor mij is het lastig om te kiezen wat ik als eerste ga koken. Omdat ik in het weekend vaak uit boeken kook is deze zaterdag aan de beurt, ik twijfel tussen de bloody Mary rundvlees, zwarte dal, en de grandioze gado gado. Moeilijk,  moeilijk!


Dit boek is voor 29,99 verkrijgbaar bij de boekhandel en diverse online webshops. 


1 opmerking: