donderdag 2 oktober 2014

5 x herfst

Vroeger leefde ik naar de lente en zomer toe, de herfst en de winter vond ik vreselijk en konden mij gestolen worden. Sinds een paar jaar kreeg ik ineens vreselijk veel zin in de herfst, de geur van de herfst, de kleuren, de winterse groente- en fruitsoorten die langzaam maar zeker weer in de schappen verschijnen. Heerlijk! Ineens is het mijn favoriete seizoen!
De ‘5 x artikelen’ raken een beetje uitgemolken en ik was eigenlijk van plan om er mee te stoppen, maar na een boswandeling en een paar uurtjes in de keuken kon ik het niet laten om tòch 5 van mijn favoriete herfstrecepten op een rijtje te zetten. Bij deze (voorlopig) het laatste ‘5 X’ overzicht op SarahAanDeKook. Enjoy!


Ik ben fan van gestoofd vlees, of het nou uit een tajine, braadpan of oven komt, ik ben er gek op. Toch zijn de meeste klassieke stoofrecepten vaak winters. Ik ga niet wachten op de winter. Bij de eerste koude dag staat deze klassieker op het menu! 
Nog vrij recent publiceerde ik eindelijk deze soep die ik al mijn hele leven krijg voorgeschoteld van mijn moeder. Ik heb verder niks toe te voegen, gewoon een flinke pan van dit troostvoer, meer heb ik niet nodig deze maanden.
Ik ben een echte rauwe groente eter en doe dit het hele jaar door. Ook in de koudere maanden serveer ik gewoon een salade met producten uit het seizoen, zoals deze knapperige salade met lof, krokante ham en noten.
Deze vegetarische lasagne met een lading gegrilde groenten is even een klus. Een weekendgerecht om met een klein clubje van te genieten. Het voordeel van dit recept is,dat je het van te voren klaar kunt maken en pas s ‘avonds in de oven schuift. Dus lekker een zondagmiddagje bokbiertjes drinken op het strand met als afsluiter deze comfortabele pasta. 
Tot slot kan er hier een enorme bakdrift ontstaan op een grijze, natte dag. Deze malse, kruidige cake smaakt heerlijk bij de kachel met een kop hete thee.Wat is jouw favoriete herfstrecept?  

1 opmerking: