dinsdag 30 september 2014

zalmcurry


Deze makkelijke snelle curry met zalm is een ideaal maal als je laat thuis komt, zin hebt in voedzaam kruidig eten en er vooral geen moeite voor wil doen. Deze curry neemt maximaal 20 minuten van je tijd in beslag. In plaats van zalm kun je ook andere vis of schaaldieren gebruiken, het is ook erg lekker met grote garnalen.

Ingrediƫnten voor 2 personen

2 mooie verse zalmfilets in stukken
1 ui fijngesnipperd
3 eetlepels olie om te bakken
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 handje verse basilicum
2 tenen knoflook fijngesneden
1 rode peper fijngesneden en zaadlijsten verwijderd
2 flinke rijpe tomaten
100 ml kokosmelk
1 handje fijngehakte peterselie
2 fijngehakte bosuitjes
Peper en zout
gekookte witte rijst om erbij te serveren
chilivlokken (optioneel)


Verhit de olie in een braadpan en zet het gas middelhoog.
Doe de paprikapoeder, knoflook, basilicum, rode peper, tomaten en ui in de pan. Bak terwijl je rustig omschept dit mengsel 8 minuten tot een saus. Voeg 100 ml water toe. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten heel zacht pruttelen. Leg de stukken zalm in de saus en laat 10 minuten mee sudderen. Roer de kokosmelk door het gerecht. Roer de peterselie en bosuitjes door het gerecht. Neem de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de warme rijst en voor de liefhebbers wat extra chilivlokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten