Pesto is
misschien wel een van de eerste dingen die ik bewust maakte als kind.
Natuurlijk klassiek met basilicum, of gedroogde tomaat. Net als met hummus vind
ik het leuk om te experimenteren met de ingrediënten. Zo gebruik ik bij
basilicum pesto wel eens pistachenoten i.p.v. pijnboompitten en dat kan ik
iedereen aanraden! Deze paprikapesto is heerlijk als onderdeel van een tafel
vol hapjes of als voorgerechtje met warm brood. Hij gaat altijd op.
Ingrediënten voor 1 flinke jampot
2 grote rode paprika’s in grote stukken en schoongemaakt
1 handje gedopte walnoten
1 handje pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teen knoflook fijngeknepen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaassnippers
sap van een ½ citroen
Verwarm
de ovengrill voor op de hoogste stand.
Bekleed
je bakplaat met aluminiumfolie en leg de paprika’s met het vel naar boven onder
de hete grill.
Houd ze
in de gaten, als de schil grote zwarte blaren vertoont zijn de paprika’s goed.
Schep ze in een kom, sluit deze af met een bord en laat ze afkoelen.
Trek de
velletjes van de paprika’s en doe ze met alle ingrediënten in een
keukenmachine, staafmixer of blender.
Draai er
een mooie gladde pesto van en garneer met wat verse kruiden.
Heerlijk zeg! Ga ik zeker maken:)
BeantwoordenVerwijderenLijkt me heerlijk en ook nog eens makkelijk te maken.
BeantwoordenVerwijderen