dinsdag 23 september 2014

pesto van walnoot en geroosterde paprika


Pesto is misschien wel een van de eerste dingen die ik bewust maakte als kind. Natuurlijk klassiek met basilicum, of gedroogde tomaat. Net als met hummus vind ik het leuk om te experimenteren met de ingrediënten. Zo gebruik ik bij basilicum pesto wel eens pistachenoten i.p.v. pijnboompitten en dat kan ik iedereen aanraden! Deze paprikapesto is heerlijk als onderdeel van een tafel vol hapjes of als voorgerechtje met warm brood. Hij gaat altijd op.

Ingrediënten voor 1 flinke jampot

2 grote rode paprika’s in grote stukken en schoongemaakt
1 handje gedopte walnoten
1 handje pijnboompitten
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn

1 teen knoflook fijngeknepen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaassnippers
sap van een ½ citroen

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Bekleed je bakplaat met aluminiumfolie en leg de paprika’s met het vel naar boven onder de hete grill.
Houd ze in de gaten, als de schil grote zwarte blaren vertoont zijn de paprika’s goed. Schep ze in een kom, sluit deze af met een bord en laat ze afkoelen. 
Trek de velletjes van de paprika’s en doe ze met alle ingrediënten in een keukenmachine, staafmixer of blender.

Draai er een mooie gladde pesto van en garneer met wat verse kruiden.

2 opmerkingen: