donderdag 25 september 2014

linzensoep met wortel


Met linzen kun je eindeloos variëren. Ik maak graag soep van gedroogde rode linzen, eigenlijk heb je er geen omkijken naar, als je ze zou opzetten in bouillon verandert het eigenlijk vanzelf in een dikke, voedzame soep. Deze versie met wortel is heerlijk zacht. De kikkererwten geven een prettige bite aan de soep.

Ingrediënten

1 ui fijngesneden
1 rode peper fijngesneden en zaadlijsten verwijderd
1 stengel bleekselderij fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
olie om te bakken
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
150 gram rode droge linzen afgespoeld
1 liter biologische bouillon naar keuze
2 penen geschrapt en in plakjes
1 klein blikje kikkererwten uitgelekt
1 citroen 
olijfolie
zout en peper
Verse kruiden

Verhit een beetje olie in een pan en fruit de uien, rode peper, bleekselderij en knoflook op laag vuur langzaam glazig. Doe de komijn en kurkuma erbij en bak 1 minuut mee. Voeg de wortels, linzen en bouillon toe, breng aan de kook. Als de wortels en linzen zacht zijn pureer je de soep glad met de staafmixer.

Roer de kikkererwten erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en garneer met een beetje olijfolie, knijp er wat citroensap over en bestrooi met verse kruiden.  

2 opmerkingen:

  1. oh wat een heerlijk blog heb je zeg :-) ..soep=altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg lekker, deze soep. Dank voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen