Ik eet niet vaak een biefstuk, dus als ik het doe haal ik een mooi stukje biologisch vlees bij de slager. Ik serveer het zo basic mogelijk. Gebakken met peper en zout, soms een snelle pepersaus erbij, zelfgemaakte kruidenboter of deze kruidenolie. Nu mijn kruidentuin er nog mooi bij staat kan ik een mengsel rechtstreeks uit de tuin plukken. Dit zorgt voor verassende combi’s! In de winter maak ik deze olie met verse tijm en rozemarijn uit de supermarkt. Gebruik dus vooral de kruiden die je zelf lekker vind!
Ingrediƫnten voor twee personen
2 biefstukken van goede kwaliteit
neutrale olie om te bakken of geklaarde boter
2 eetlepels mooie olijfolie
een mengsel van je verse kruiden (harde steeltjes verwijderd)
hier gebruikte ik basilicum, oregano en tijm
2 theelepels balsamicoazijn
Haal een
uur voordat je begint de biefstukken uit de koelkast.
Laat ze
afgedekt rusten.
Doe de
kruiden met de olijfolie in een vijzel. Draai rondjes met de bolle kant door de
vijzel tot de kruiden gemalen zijn en de olie mooi groen.
Zet een
bord klaar met een stuk aluminiumfolie.
Laat de
olie in een koekenpan gloeiend heet worden. Leg de biefstukken in de pan en
laat ze dichtschroeien op hoog vuur. Draai pas na 4 minuten om. Bak de andere
zijde van de biefstuk precies even lang. Wil je je biefstuk rood vanbinnen?
Neem uit de pan en pak in aluminiumfolie, laat 3 minuten rusten. Wil je medium,
bak dan beide kanten op iets lager vuur nog 1 minuut voor je verder gaat.
Leg de
biefstukken op de borden en druppel er de kruidenolie en azijn over. Maal er
flink grof zout en peper over en serveer meteen.
Met
gebakken aardappeltjes en een salade een verrukkelijk feestmaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten