In Frankrijk eet ik veel meer zoetigheid, Ik vind de koekjes,
taarten en snoep als vruchtenpaté echt onweerstaanbaar. Deze anijskoekjes zijn
geïnspireerd op een van mijn favo after dinner koekjes op vakantie. Er gaan
hele anijszaadjes in, het viel me op dat deze niet verkrijgbaar waren bij de
supermarkt. Ik heb ze bij de Turkse winkel uiteindelijk gevonden.
Bij dit recept is het belangrijk dat je snel werkt, als het deeg
te warm en elastisch wordt dan mislukken de koekjes.
Ingrediënten voor ongeveer 14 stuks
150 gram bloem
80 gram koude boter in blokjes
100 gram basterdsuiker
1 ei uit de koelkast
½ theelepel zout
2 theelepels anijszaadjes
1 eetlepel sambuca, ouzo of raki
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Meng met de mixer of keukenmachine de suiker en de koude boter
romig. Klop er snel het ei doorheen.
Voeg in een paar etappes de bloem toe, nu heb je een plakkerige
kruising tussen beslag en deeg.
klop er de anijszaadjes, zout en likeur door.
Schep 1 dessertlepel vol en schuif het beslag er met een andere
lepel af op het bakpapier. Vorm zo ongeveer 14 hoopjes. Druk de hoopjes in het
midden in met de achterkant van een natte dessertlepel.
Bak de
anijskoekjes 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn (duurt soms iets
langer). Laat ze helemaal afkoelen op de bakplaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten