donderdag 14 augustus 2014

ontbijtpannenkoekjes met pruimen


Op vrije dagen vind ik het heel leuk om een feestelijk ontbijt te serveren. Dit is een zoet, kleverig en Amerikaans ontbijt. Met een bol ijs erbij zou het ook prima als toetje kunnen dienen! In plaats van goeie rijpe pruimen kun je ook andere steenvruchten gebruiken of aardbeien.
Voor 6 a 7 kleine pannenkoekjes
 
6 pruimen ontpit en in partjes
3 eetlepels water
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
 
2 eieren gesplitst
60 gram zelfrijzend bakmeel
60 ml melk
mespunt zout
Doe de pruimen met de suiker, water, kaneel en gember in een pan. Zet op middelhoog vuur en blijf roeren tot de pruimen zacht zijn. Neem de pan van het vuur en zet weg voor later.
 
Klop de melk, zout, bloem en eigelen tot een mooie gladde massa.
Klop het eiwit in een schone kom stijf.
Schep de twee mengsels door elkaar tot een mooi luchtig beslag.
Vet een grote koekenpan in met olie en laat hem goed heet worden op hoog vuur. Schep een soeplepel beslag in de pan, je kunt meerdere pannenkoekjes gelijk bakken. Bak beide zijden in een paar minuten licht goudbruin.
Leg de pannenkoekjes op de borden schep er de pruimen over en maak stapeltjes. Serveer direct.



2 opmerkingen:

  1. Ik ben nooit zo van het ontbijten, maar dit lijkt me niet verkeerd! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ontbijt is het me teveel maar het lijkt me heerlijk als toetje.

    BeantwoordenVerwijderen