Als ik
brood wil bakken moet ik een drempel over. Dat gekneed, dat gewacht op dat
rijzen. Maar eigenlijk is dit onzin. In 15 minuten is het deeg klaar. Tijdens
het rijzen ga ik andere lekkere gerechten voorbereiden of lees ik een boek.
Vervolgens ga je het brood uitrollen, afmaken, nog even wachten en dan gaat het
de oven in. Piece of Cake/Bread! En het is het zo waard, serveer dit tijdens
een barbecue en het gaat schoon op.
Tip:
als je dit recept verdubbelt heb je een bakplaat vol, ideaal voor een
groep!
300 gram
tarwebloem
7 gram (1
zakje) gedroogde gist
1
theelepel zout
3 theelepels gedroogde rozemarijn
175 ml
lauw water
3
eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
2 tenen
knoflook geperst met knoflookpers
grof zout
en peper
Doe de
gist in een mengkom. Daarna de bloem, zout en rozemarijn. Giet in èèn keer het
water erbij en roer rustig met een houten lepel tot het mengsel loslaat van de
kom en al op deeg begint te lijken.
Bestuif
je werkblad met wat bloem en kneed het deeg precies 10 minuten. Leg de deegbal
in een kom, dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
Doe de
olijfolie in een kom, roer er knoflook door en zet weg tot gebruik.
Rol na
het rijzen het deeg uit tot een ronde lap van 1 cm dik.
Leg het
op een met bakpapier beklede bakplaat.
Prik her
en der gaatjes met een mespunt, leg een doek over het deeg en laat nog 1
kwartier rijzen. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Kwast de
knoflookolie over de bovenkant van het brood, maal er flink zout en peper over
en bak het brood 22 minuten knapperig. Neem uit de oven en laat het op de
bakplaat afkoelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten