Na de
klassieke gazpacho en de koude yoghurtsoep vond ik het zelf weer eens tijd voor
een nieuwe, simpele koude soep. Ik maakte deze ongelofelijk simpele, maar
heerlijke groene gazpacho. Deze hoeveelheid is voldoende als maaltijd voor
twee, of klein, fris voorafje voor vier. Ook leuk om te serveren in kleine
glaasjes als amuse, met bijvoorbeeld een gebakken gamba erbij.
Ingrediƫnten
1 komkommer geschild en in plakjes
1 rijpe avocado geschild en in stukken
3 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook in stukjes
1 eetlepel lekkere olijfolie
1 theelepel zout
50 ml koud water
versgemalen zwarte peper
verse kruiden zoals bieslook, koriander of basilicum
eventueel fijngesneden kerstomaten
Doe de
komkommer, avocado, azijn, yoghurt, knoflook, zout, water en olijfolie in een
blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer. Pureer tot een mooie gladde
soep. Proef en roer er naar smaak grove zwarte peper door. Doe de soep in een
kom en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast.
Serveer
de soep met verse kruiden naar keuze of stukjes kerstomaat.
Heerlijk
in combinatie met knoflookbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten