zondag 10 augustus 2014

groene gazpacho


Na de klassieke gazpacho en de koude yoghurtsoep vond ik het zelf weer eens tijd voor een nieuwe, simpele koude soep. Ik maakte deze ongelofelijk simpele, maar heerlijke groene gazpacho. Deze hoeveelheid is voldoende als maaltijd voor twee, of klein, fris voorafje voor vier. Ook leuk om te serveren in kleine glaasjes als amuse, met bijvoorbeeld een gebakken gamba erbij.

Ingrediƫnten

1 komkommer geschild en in plakjes
1 rijpe avocado geschild en in stukken
3 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels yoghurt
1 teen knoflook in stukjes
1 eetlepel lekkere olijfolie
1 theelepel zout

50 ml koud water
versgemalen zwarte peper
verse kruiden zoals bieslook, koriander of basilicum
eventueel fijngesneden kerstomaten

Doe de komkommer, avocado, azijn, yoghurt, knoflook, zout, water en olijfolie in een blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer. Pureer tot een mooie gladde soep. Proef en roer er naar smaak grove zwarte peper door. Doe de soep in een kom en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast.
Serveer de soep met verse kruiden naar keuze of stukjes kerstomaat.

Heerlijk in combinatie met knoflookbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen