Gisteravond kwam ik
thuis van mijn werk, hartstikke moe, chaotisch en een enorme zin in comfort
food. In het wilde weg trok ik wat favoriete ingrediƫnten uit de koelkast en
begon. Tien minuten later zat ik heerlijk te genieten van een zalig en
comfortabel gerecht! Afgelopen weken heb ik veel te weinig tijd gehad om te
bloggen, tot mijn spijt. Maar hier lag ineens een blogwaardig recept op mijn
bord. Voor mij is dit een blijver, dit staat volgende week weer op mijn menu!
Ingrediƫnten voor 2
personen
1 aubergine in
plakken van 1 cm dik
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel
kikkomansaus
½ citroen
1 stukje chorizo van
15 cm ontveld en in plakjes
1 ui fijngesneden
1 blikje kikkererwten
van 150 gram afgespoeld en droog geschud
1 handje
(semi)zongedroogde tomaten op olie
1 plak geitenkaas
1 handje verse
basilicumblaadjes
grof zout en peper
Verhit een elektrische grill of grillpan tot hij goed heet
is en grill de aubergines aan beide zijdes bruin gestreept en zacht. Leg ze op
een bord en knijp er wat citroensap over en besprenkel met de kikkomansaus en
olijfolie. Zet weg om af te koelen.
Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo knapperig en
laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in het achtergebleven vet, op laag vuur de uien glazig.
Voeg de kikkererwten toe en draai het vuur wat hoger. Bak dit nog 5 minuten.
Schep de zongedroogde tomaten door dit mengsel en knijp ook hier flink wat
citroensap over uit. Maal er peper over.
Verdeel het mengsel uit de pan over de aubergines. Schep er
de chorizo door en verkruimel er de geitenkaas over. Serveer met een handje
basilicum en wat grof zeezout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten