vrijdag 29 augustus 2014

auberginesalade met kikkererwten en chorizoGisteravond kwam ik thuis van mijn werk, hartstikke moe, chaotisch en een enorme zin in comfort food. In het wilde weg trok ik wat favoriete ingrediƫnten uit de koelkast en begon. Tien minuten later zat ik heerlijk te genieten van een zalig en comfortabel gerecht! Afgelopen weken heb ik veel te weinig tijd gehad om te bloggen, tot mijn spijt. Maar hier lag ineens een blogwaardig recept op mijn bord. Voor mij is dit een blijver, dit staat volgende week weer op mijn menu!

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 aubergine in plakken van 1 cm dik
1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel kikkomansaus
½ citroen
1 stukje chorizo van 15 cm ontveld en in plakjes
1 ui fijngesneden
1 blikje kikkererwten van 150 gram afgespoeld en droog geschud
1 handje (semi)zongedroogde tomaten op olie
1 plak geitenkaas
1 handje verse basilicumblaadjes
grof zout en peper


Verhit een elektrische grill of grillpan tot hij goed heet is en grill de aubergines aan beide zijdes bruin gestreept en zacht. Leg ze op een bord en knijp er wat citroensap over en besprenkel met de kikkomansaus en olijfolie. Zet weg om af te koelen.
Bak in een droge koekenpan de plakjes chorizo knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in het achtergebleven vet, op laag vuur de uien glazig. Voeg de kikkererwten toe en draai het vuur wat hoger. Bak dit nog 5 minuten. Schep de zongedroogde tomaten door dit mengsel en knijp ook hier flink wat citroensap over uit. Maal er peper over.
Verdeel het mengsel uit de pan over de aubergines. Schep er de chorizo door en verkruimel er de geitenkaas over. Serveer met een handje basilicum en wat grof zeezout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten