zondag 13 juli 2014

Zomeromelet met postelein



Yess! Het is postelein-tijd. Ideale en heerlijke groente die gebakken, gekookt en rauw heerlijk is. Deze zomerse omelet eet ik met gemak als een laat ontbijtje, maar is zeker geschikt voor een uitgebreide lunch in de zon.


Ingrediƫnten voor 1 omelet

2 flinke handen postelein
2 eieren
4 eetlepels geraspte kaas
4 eetlepels melk
1 bosuitje in ringetjes
2 radijsjes in plakjes
peper en zout
olie om in te bakken

Kluts de eieren met de melk in een grote kom. Roer er zout, peper, geraspte kaas en komijn door.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak een paar minuten op hoog vuur de postelein. Zet het gas op de laagste stand en giet het eimengsel erbij. Laat de omelet langzaam garen.
Stort de omelet op een bord, maal er nog een beetje grof zout en peper over en verdeel er de bosui en radijs over. Serveer direct.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen