Risotto
met pesto is natuurlijk een klassieker. Maar van rauwe postelein kun je een
heerlijke pesto maken die perfect is bij deze simpele risotto.
Ingrediƫnten voor 2 personen
Pesto:
4 eetlepels geroosterde pijboompitten
3 eetlepels lekkere olijfolie
3 handjes postelein
3 eetlepels Parmezaanse kaas
½ teentje knoflook geplet
peper en zout
risotto:
1 flinke ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 liter bouillon naar keuze (ik gebruikte groentebouillon)
150 gram risottorijst
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels Parmezaanse kaassnippers
peper en zout
Doe de
pijnboompitten, olijfolie, postelein, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout
in een keukenmachine en maal er een pesto van. Dit kan trouwens ook prima met
een staafmixer.
Verhit 1
eetlepel boter in een braadpan en fruit op heel laag vuur de ui en knoflook 15
minuten. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger en fruit een minuut mee.
Schep dan de eerste soeplepel bouillon bij de rijst. Blijf rustig roeren tot de
rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst
gaar is. Roer de resterende boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en
haal van het vuur.
Laat twee
minuten rusten met het deksel op de pan.
Schep de
risotto op de borden en verdeel er de posteleinpesto over. Maal er wat grof
zout en peper over en serveer direct.
Wat een goed idee om van postelein pesto te maken! Postelein is zooo lekker! Ik ga het snel eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Lisette