donderdag 17 juli 2014

witte risotto met posteleinpesto



Risotto met pesto is natuurlijk een klassieker. Maar van rauwe postelein kun je een heerlijke pesto maken die perfect is bij deze simpele risotto.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Pesto:
4 eetlepels geroosterde pijboompitten
3 eetlepels lekkere olijfolie
3 handjes postelein
3 eetlepels Parmezaanse kaas

½ teentje knoflook geplet
peper en zout

risotto:
1 flinke ui fijngesneden
1 teen knoflook fijngehakt
1 liter bouillon naar keuze (ik gebruikte groentebouillon)
150 gram risottorijst
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels Parmezaanse kaassnippers
peper en zout


Doe de pijnboompitten, olijfolie, postelein, Parmezaanse kaas, knoflook, peper en zout in een keukenmachine en maal er een pesto van. Dit kan trouwens ook prima met een staafmixer.
Verhit 1 eetlepel boter in een braadpan en fruit op heel laag vuur de ui en knoflook 15 minuten. Voeg de rijst toe, zet het vuur iets hoger en fruit een minuut mee. Schep dan de eerste soeplepel bouillon bij de rijst. Blijf rustig roeren tot de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is. Roer de resterende boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en haal van het vuur.
Laat twee minuten rusten met het deksel op de pan.
Schep de risotto op de borden en verdeel er de posteleinpesto over. Maal er wat grof zout en peper over en serveer direct. 

1 opmerking:

  1. Wat een goed idee om van postelein pesto te maken! Postelein is zooo lekker! Ik ga het snel eens proberen!

    Liefs,
    Lisette

    BeantwoordenVerwijderen