vrijdag 25 juli 2014

viscurry



Een pittige, geurende curry zal hier altijd terugkeren op het menu. De veelzijdigheid maakt het een leuk recept. Je kunt currypasta maken (fluitje van een cent) kant en klare currypasta (van goede kwaliteit) mag soms ook best. En voor bijvoorbeeld mijn paprikacurry gebruik je alleen een mengsel van de juiste specerijen. Vandaag maken we met de staafmixer snel een verse kruidenpasta en gebruiken we verse vis als vulling. Heel erg lekker!

Ingrediƫnten voor twee personen

1 paprika in repen gesneden
1 ui gesnipperd
Een stuk of 5 sjalotten schoongemaakt en in vieren gesneden
4 cm verse gember geraspt
2 tenen knoflook

1 bosje koriander
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
2 mooie witte visfilets
200 ml kokosmelk
1 limoen
1 eetlepel tamarindesiroop
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel vissaus (nam pla)
peper en zout
warme rijst of noedels voor erbij

Maak van de gember, sjalotten, knoflook, rode peper, en de koriander met steeltjes en al (houd een handje blaadjes achter) een pasta met de keukenmachine of staafmixer.
Roer door de pasta de komijnpoeder, kurkuma en een theelepeltje zout.
Verhit olie in een braadpan en bak op laag vuur de ui, paprika met de currypasta 5 minuten tot alles heerlijk geurt.
Draai het vuur iets hoger bak de vis een paar minuutjes mee.
Voeg de kokosmelk, tamarindesiroop, gembersiroop en vissaus erbij en breng heel langzaam aan de kook. Laat de vis 15 minuten garen in de saus. Proef, heel soms heeft het gerecht nog een piepklein beetje peper en zout nodig. Serveer in diepe borden en knijp er een partje limoen over uit. Bestrooi met koriander. Heerlijk met warme rijst of noedels. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen