dinsdag 15 juli 2014

5X zomer!

In de zomer wordt mijn blog minder fanatiek bezocht dan in alle andere seizoenen. Ik begrijp dat! Zomers staan garant voor diverse barbecues bij vrienden, eten op terrasjes, festivals, blijven hangen op het strand, etc. Ik merkt dat ik zelf ook minder aan kokkerellen toe kom en dus ook iets minder aan bloggen, sorry!
Tot nu toe is deze zomer er eentje met pieken en dalen. Van extreem slecht tot extreem warm. Het is zelfs zo geweest dat ik de ene dag druipend van de regen thuiskwam en de volgende dag op het strand zat in bikini! Het fijne van dit gekke weer is dat er toch dagen zijn waarop je heerlijk soep kunt maken of toch die taart gaat bakken. Hieronder 5 van mijn terugkerende recepten in de zomer.
couscous met granaatappelpitten en pistachenoten 
Een prachtige zomerse couscous die heel goed onderdeel kan uitmaken van een barbecue of picknick.


aardappelwedges met avocadodip
Maak een grote schaal wedges en een grote schaal avocadodip en til deze naar je gasten in de tuin. Laat iedereen lekker met zijn handen eten, het is veel te warm voor een berg afwas.


bruschetta met ham en gepofte knoflook 
Een groot bord met bruschettas is ook een ideaal, licht zomerdiner. Maak het jezelf niet te moeilijk, een mooi hammetje en knoflook uit de oven. Meer heb je niet nodig!


citroenkip
Superlekker voor op de barbecue!


flinterdunne tomaat met feta en oregano 
Een tomatensalade mag in dit rijtje niet ontbreken. Koop rijpe, biologische tomaten ze zijn nu het lekkerst.
Wat zijn jouw favoriete zomerrecepten? 

 

 

 

 

 

 

 


1 opmerking:

  1. Bedankt voor je recepten, In de zomer maak ik graag maaltijdsalades met van alles en nog wat er doorheen.

    Groetjes Xandra

    BeantwoordenVerwijderen