zaterdag 21 juni 2014

toetje met Yogi&Yousef's dadels


Een tijdje geleden kreeg ik een superleuke mail van Yogi & Yousef. Yogi&Yousef is een prachtig bedrijf dat verse dadels uit Saoedi Arabiƫ haalt. De arbeidsomstandigheden daar en in Nederland staan bij hen hoog in het vaandel. Dit vind ik mooi, een lekker product met een verantwoorde achtergrond. De dadels zijn echt goddelijk! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Naast het bakje dadels ontving ik kartonnen verpakkingen met drie ontpitte dadels er in. Heel handig voor onderweg en een stuk gezonder dan veel andere verpakte snacks.

Terwijl ik de dadels proefde dacht ik na over een mooi recept met dadels. Ik bladerde door een Midden-Oosters kookboek voor inspiratie, ik las recepten voor dadelkoekjes, cake en taartjes. De mooie dadels stukhakken, pureren of wellen stond mij tegen. Dit product is in zijn puurste vorm al zo lekker!
Toen maakte ik een heel simpel, gezond toetje. Eventueel ook prima geschikt als ontbijt!

Ingrediƫnten voor 1 portie
4 verse dadels in de lengte in vieren gesneden
sap van een ½ sinaasappel
rasp van ½ sinaasappel
een paar gedopte walnoten
4 flinke eetlepels dikke yoghurt
1 eetlepel geraspte kokos
Schep de yoghurt in een kom.
Verdeel er de dadels en walnoten over.
Knijp er de halve sinaasappel over uit.
Bestrooi het dessert met de sinaasappelrasp en kokos. 
De dadels van Yogi & Yousef zijn verkrijgbaar in verschillende delicatessewinkels en in hun webshop
Geen opmerkingen:

Een reactie posten