Door lamsgehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt krijgt je pastasaus een geraffineerde, krachtige smaak. De kappertjes en de peper geven de saus een boost. Kaas heeft deze pasta niet nodig. Maar als je echt niet zonder kunt neem dan een pittige oude kaas of Parmezaan.
Ingrediƫnten voor 2 personen
150 gram linguine of tagliatelle
1 blik tomatenblokjes op sap
1 ui gesnipperd
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 teen knoflook gesnipperd
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie extra vierge
neutrale olie om te bakken
geraspte kaas (optioneel)
Verhit
olie in een koekenpan roerbak de ui, knoflook en rode peper op laag vuur 10
minuten glazig.
Voeg het
lamsgehakt toe en roerbak het rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes op sap toe
en breng aan de kook. Roer er de balsamicoazijn door en laat 20 minuten heel
zacht pruttelen.
Proef en
voeg zout en peper toe.
Kook
ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta
goed af en doe hem terug in de pan. Roer er de olijfolie, peper en zout door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten