zaterdag 14 juni 2014

pasta met lamsgehakt en kappertjes



Door lamsgehakt te gebruiken in plaats van rundergehakt krijgt je pastasaus een geraffineerde, krachtige smaak. De kappertjes en de peper geven de saus een boost. Kaas heeft deze pasta niet nodig. Maar als je echt niet zonder kunt neem dan een pittige oude kaas of Parmezaan.  

Ingrediƫnten voor 2 personen

150 gram linguine of tagliatelle
150 gram lamsgehakt
1 blik tomatenblokjes op sap
1 ui gesnipperd
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 teen knoflook gesnipperd
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie extra vierge
neutrale olie om te bakken
geraspte kaas (optioneel)

Verhit olie in een koekenpan roerbak de ui, knoflook en rode peper op laag vuur 10 minuten glazig.
Voeg het lamsgehakt toe en roerbak het rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes op sap toe en breng aan de kook. Roer er de balsamicoazijn door en laat 20 minuten heel zacht pruttelen.
Proef en voeg zout en peper toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta goed af en doe hem terug in de pan. Roer er de olijfolie, peper en zout door.
Schep de pasta door de saus. Bestrooi met kappertjes, oregano en eventueel met kaas. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen