Pittige
soep met kokos is erg geliefd in huize Sarah aan de Kook. Vandaar dat er altijd weer varianten op de Thaise Tom Ka Kai zullen verschijnen. Vandaag een versie
met pittige gehaktballetjes.
Ingrediƫnten voor twee personen
Voor het gehakt:
150 gram mager rundergehakt
½ ui fijngesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel melk
zout en peper
olie om te bakken
olie om te bakken
Voor de bouillon:
stukje gember van 2 cm geraspt
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 theelepel kardemom
200 ml bouillon naar keuze
400 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
1 stengel citroengras gekneusd
verse koriander
Maak
eerst de gehaktballetjes. Fruit de ui, knoflook en rode peper op laag vuur
glazig in een beetje olie.
Meng het
gehakt met het paneermeel, melk, peper en zout en meng er het uienmengsel door.
Kneed tot een stevige compacte bal. Draai kleine balletjes en leg ze
op een bord in de koelkast om op te stijven.
Doe wat
olie in een soeppan en fruit de gember en rode peper lichtjes op laag vuur. Voeg de
specerijen toe en bak nog 1 minuut. Roer de bouillon en de stengel citroengras
erdoor en breng aan de kook.
Bak in de
koekenpan de balletjes rondom bruin en schep ze in de soep. Kook 10 minuten. Voeg het blik
kokosmelk toe en laat de soep langzaam heet worden. Pas op dat hij niet te erg gaat
koken, dan kan hij schiften! Proef op zout en peper.
Laat de soep nog 10 minuten heel zacht doorwarmen op laag vuur. Serveer in kommen, knijp er wat limoensap
over en bestrooi met verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten