woensdag 4 juni 2014

kokosmakronenZolang als ik me kan herinneren eet ik kokosmakronen. Zelfs de instant, verpakte fabrieksexemplaren vind ik zalig. Liever eet ik een enorme kokoshomp van de Frans bakker of kleine kokosmakroonballetjes in de pure chocola gedipt van mijn eigen bakker. Eigenlijk is zelf bakken dus niet echt noodzaak. Maar een voor mij wel, het is namelijk het makkelijkste koekje om zelf te bakken ooit. Het enige wat je nodig hebt zijn twee eieren, kokosrasp, suiker en een snufje zout. Je huis ruikt lekker en zelfgebakken smaakt zelfs iets beter.


Ingrediƫnten voor 12 stuks

160 gram kokosrasp
160 gram suiker
2 eieren gesplitst
snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
Meng in een andere kom de eidooiers met de suiker en daarna met de kokosrasp. Voeg een snufje zout toe en roer de eiwitten erdoor. Rol balletjes van het mengsel ongeveer zo groot als een walnoot. Leg ze met flink ruimte ertussen op de bakplaat en druk iets plat.
Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze mooi licht goudbruin zijn, zijn ze goed.
Laat even afkoelen op de bakplaat. 

3 opmerkingen:

  1. mmm kokosmakronen. Leuk dat je met zo weinig ingrediƫnten zo een lekker koekje kan maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk Sara bedankt voor het recept. De schaal waar de makronen in liggen heb ik ook :)

    Groetjes Xandra

    BeantwoordenVerwijderen