zondag 8 juni 2014

hummus met zongedroogde tomaat en limoen


Hummus met zongedroogde tomaat is een begrip, ik weet het. Je kunt het gewoon kant en klaar kopen in bakjes bij de supermarkt en ook een broodje met basishummus en gedroogde tomaat is al een heerlijkheid op zich. Maar toch, als je zelf de zongedroogde tomaten pureert samen met kikkererwten en limoensap krijg je een heerlijke, smeuïge smaakexplosie. Ik dip het liefst met vers naanbrood van de Oosterse markt (en niet te zuinig ;) maar het is ook heerlijk op een verse boterham met schijfjes avocado, als basis voor een wrap of om te serveren bij een coucousgerecht.


Ingrediënten

200 gram kikkererwten geweld of uit blik
10 zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
2 tenen knoflook fijngesneden
4 eetlepels tahin

2 eetlepels olijfolie extra vièrge
sap van 1 limoen
peper en zout
extra olijfolie voor de garnering
paprikapoeder
verse koriander of basilicum

Doe de kikkererwten, zongedroogde tomaten, knoflook, tahin, olijfolie en limoensap in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Pureer tot je een heerlijk zachte hummus hebt. Proef en voeg dan pas peper en zout toe naar smaak. Spreid de hummus uit op een bord en besprenkel met olijfolie. Serveer met een beetje paprikapoeder en verse kruiden.

1 opmerking:

  1. Dit ziet er heerlijk uit Sarah! Ik ben ook fan van je paprikahummus dus deze variant ga ik ook zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen