maandag 16 juni 2014

courgette salade met mozzarella, basilicum en avocado



In het voorjaar en de zomer eet ik vaak salades. Sowieso als lunch, maar vaak ook als maaltijd. Met een lekker stuk brood erbij is het een prima lichte maaltijd op een warme dag. Ik probeer elke groente te gebruiken in salades. Gegrilde courgettes zijn een mooie stevige basis. Snijd ze in flinterdunne linten met een dunschiller of je kaasschaaf.

Ingrediƫnten voor twee personen

Dressing:

3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
peper en zout

1 courgette in de lengte in flinterdunne plakken
2 eetlepels geroosterde amandelen
1 bakje kerstomaatjes
1 bol mozzarella in stukjes
1 avocado in blokjes
1 handje basilicumblaadjes

Klop alle ingrediƫnten voor de dressing in een kom en zet weg voor later.
Rooster in een koekenpan de amandelschaafsel goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Verhit een grillpan of elektrische grill. Laat heel goed heet worden. Grill in porties de courgette, dit hoeft niet netjes, je kunt ze gewoon roerbakken op de grill tot ze zacht zijn.
Verdeel de gegrilde courgette over de borden.
Verdeel er de kerstomaatjes, mozzarella, basilicum en avocado over. Bestrooi met de amandelen.
Besprenkel met de dressing en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen