Een
broodje BLT de hemelse combinatie van Bacon, Lettuce en Tomato op een broodje
met een lik mayo. MMM! Maar nu omgetoverd tot een zomers soepje. Fris, creamy, lekker crispy en hartig. Precies zoals het beroemde broodje. Prima
voorgerechtje bij een tuinfeestje, of om lekker in je hangmat weg te lepelen in
de zon.
Ingrediƫnten voor 4 personen
2 handjes zoete kerstomaatjes in vieren gesneden
2 eetlepels olie om te bakken
4 tenen knoflook fijngesneden
2 uien fijngesneden
1,2 liter bouillon naar keuze
4 kropjes little gem of 1 grote krop romaine sla in stukken
1 bakje gerookte spekreepjes of een paar plakken bacon
sap van 1 citroen
2 rijpe avocado’s
½ rode ui fijngehakt
1 bosje basilicum fijngehakt
peper en zout
wat losse partjes citroen
peper en zout
wat losse partjes citroen
Zorg dat
je bouillon klaar staat, goed warm, maar niet kokend. Je serveert de soep warm,
niet heet.
Bak in
een droge koekenpan de spekjes of bacon krokant en laat uitlekken op
keukenpapier.
Spoel de
slabladeren af in ijskoud water en laat uitlekken in een vergiet.
Prak de
avocado’s in een kom en roer er de citroensap door.
Verhit de
olie in een soeppan en fruit op laag vuur de uien en knoflook glazig (niet
bruinbakken).
Doe de
sla bij de uien in de pan, draai het vuur iets hoger en laat kort slinken. Doe
de bouillon erbij en zet het gas uit.
Voeg de
geprakte avocado bij de soep en pureer tot een grove, gespikkelde soep. Proef
en voeg royaal zout en peper toe.
Schep de
soep in kommen. Verdeel er de tomaatjes, rode ui en bacon of spekjes over.
Garneer met wat basilicum.
Geef er een
partje citroen bij voor de liefhebbers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten