donderdag 12 juni 2014

5 X toetje toe

Ik maak er geen geheim van dat zoetigheden niet mijn sterkste punt zijn. Hoewel mijn repertoire zich langzaam maar zeker begint uit te breiden vind ik het nog steeds een stuk lastiger om een zoet recept zelf te verzinnen dan hartig. Maar bij een uitgebreid diner is het toch wel erg leuk om een toetje te serveren. Belangrijk voor mij is dat ik het van te voren kan maken of a’ la minute in een oogwenk. Hoewel ik nog steeds vaak een doos luxe chocolaatjes op tafel zet als toetje, of een meringue van de bakker met een glaasje likeur begin ik het langzaam te leren. Hieronder 5 toetjes die zonder stress of enorm werk op tafel staan.Deze kleverige brownie is een erg zwaar toetje, ik maak hem alleen bij een licht diner en serveer een klein stukje met een kopje koffie of thee erbij. De toevoeging van sinaasappel maakt deze brownie interessant en toch een fris toetje!Misschien niet echt een dessert, maar een fijn en klein zoetigheidje na een uitgebreid diner.
Crumbles zijn nog altijd mijn favoriete desserts! Lekker, en ideaal om te maken. Vaak een kwestie van de vulling klaarzetten in de bakjes, het kruimeldeeg maken en bewaren in de koelkast. A’ la minute even samenvoegen en afbakken in de oven. Zo makkelijk!Zoals de naam al voorspeld is dit een messy toetje. Maar de combinatie van meringue, ijs, fruit en noten klinkt toch al hemels? Als je dit toetje in lagen in hoge glazen serveert is er niks rommeligs aan, fancy en lekker!In hetzelfde straatje als Eton Mess valt deze Easy trifle. Deze trifle met frisse yoghurtcrème en fruit kun je rustig in elkaar draaien na een diner. Iedereen vindt het lekker, het is friszoetzuurknapperig en je kunt lekker rijp seizoensfruit gebruiken.  


3 opmerkingen:

  1. Ik ben ook absoluut geen held met zoetigheden. Ik ben ook niet echt een toetjes mens. Maar die brownie en die crumble zien er echt heerlijk uit! Vast het proberen waard :).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb vandaag de dadeltruffels gemaakt, superlekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben dol op zoetigheid dus deze recepten zijn echt iets voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen