maandag 5 mei 2014

wrap met kip, hummus en harissaEen tijdje geleden kreeg ik een potje harissa opgestuurd van delevie.nl. Delevie.nl is een blog, webshop en zit achter de superleuke online eetkrant ‘etenstijd’. Ik heb de eer om af en toe in deze krant te staan met een recept. Ik kende harissa wel, maar niet echt goed. De harissa die ik opgestuurd kreeg bleek een prachtig product uit Frankrijk. Het recept is geheim maar het is een saus die uit geroosterde pepers, knoflook en zout bestaat. Scherp? Ja, een beetje. Maar heel erg veel smaak. Een smaakexplosie! Ik kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Vlees marineren en pastasauzen schoten door mijn gedachte, maar eerst een recept waarin ik de harissa lekker puur kan gebruiken. Zo maakte ik deze simpele wrap met kip, hummus en harissa. Ik kan alleen maar zeggen: in mijn keukenkastje vanaf nu altijd harissa.


Ingrediƫnten 2 personen

2 wraps/tortilla’s of dunbrood van de Turkse winkel
1 flinke biologische kipfilet in blokjes
1 avocado in blokjes
2 eetlepels (zelfgemaakte) hummus
1 halve citroen
2 eetlepels honing
1 wortel geraspt
1 handje gemengde kiemen
zout en peper

Bak de kip op hoog vuur goudbruin. Besprenkel op het laatste moment met de honing en laat op laag vuur heel even nagaren. Maal er zout en peper over.
Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel een flinke eetlepel hummus over de wraps. Daarna een theelepel (of twee) harissa. Knijp er wat citroensap over.
Leg de kip, avocado, wortel en kiemen op je wraps. Serveer direct.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten