zaterdag 31 mei 2014

Secretos de Andalucia olijfolieIn mijn keuken staat altijd een exclusieve, pittige olijfolie. Ik heb mijn favoriete, maar omdat het zo leuk is om te proeven en te ontdekken wisselt de fles in kwestie vaak. Op verschillende adresjes koop ik mijn olies uit Italië, Portugal, Spanje en Frankrijk. Soms neem ik ook lokale olijfolie mee naar huis als ik op vakantie ben.

Mijn laatste ontdekking op olijfolie gebied is deze Spaanse olie van Secretos de Andalucia. Maar liefst vier smaken in prachtige flessen. Mondron, Los Romanes, Periana en Riogordo.


De vier olies komen uit de Spaanse provincie Andalusië uit de La Axarquía streek. Tussen de citrusbomen, kruiden en vijgenbomen groeien de eeuwenoude olijfbomen waar deze olie van wordt geperst.

De vier verschillende smaken hebben elk hun eigen karakter.
Los Romanes is licht fruitig en heeft toch een peperige nasmaak. In de Mondron proef ik weer veel meer tonen van fruit. Deze ga ik binnenkort gebruiken in mijn olijfoliecakejes, de Periana heeft ook deze fruitigheid maar veel meer peper en pittigheid. De Riogordo is mijn favoriet, deze is stevig, citroenig en heel vol van smaak, ik gebruikte hem in een simpele vinaigrette en het gaf een eenvoudige groene salade een enorme boost!

De olie zit in opvallend mooie flessen. Het ideale van deze flessen is dat het glas uv-werend is en je olie hierdoor veel langer goed blijft.

De Secretos de Andalucia olijfolie is verkrijgbaar bij Pols Potten in Amsterdam en online te bestellen via www.secretosdeandalucia.com Recept voor de vinaigrette;

4 eetlepels Riogordo
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel gembersiroop
1 snufje gedroogde oregano.

Klop alle ingrediënten tot een gladde dressing en serveer bij een simpele groene salade of tomatensalade. Maal er op het laatst pas wat zout en peper over. 

1 opmerking:

  1. Ik ben ook dol op olijfolie van Secretos de Andalucia, en uiteindelijk qua prijs kwaliteit verhouding vind ik ze echt wel top!

    BeantwoordenVerwijderen