zondag 25 mei 2014

mijn versie van de caesarsalade


Ik vind een klassieke caesarsalade heel erg lekker. Ik hou van ansjovis en de combi met knapperige sla en kip is heerlijk! Nu bestel ik het in een restaurant bijna nooit. Vaak wordt de salade geserveerd met een berg mayonaise. Misschien hoort het echt zo, maar ik vind dat simpelweg zonde! Thuis maak ik deze salade met een dressing van crème fraiche, ansjovis, mosterd en citroen. Als je niet van ansjovis houdt, probeer het dan toch eens. 

Ingrediënten voor twee personen

Voor de dressing

2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels neutrale azijn
2 eetlepels citroensap

1 flinke theelepel gladde mosterd
4 ansjovisfilets uit blik
½ teentje knoflook fijngeknepen
wat gemalen zwarte peper

1 kropje little gem of romainesla in stukken
500 ml bouillon
1 snee brood naar keuze
1 kipfilet
1 avocado in blokjes
1 handje Parmezaanse kaassnippers
2 bosuitjes fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zet de bouillon op en kook de kipfilet 15 minuten, haal uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Wrijf het brood in met olijfolie en rooster het in het broodrooster of onder de grill. Snij in blokjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en mix er met de staafmixer of blender een gladde saus van.
Als de kip is afgekoeld trek je hem in stukjes met je vingers.
Verdeel de sla over de borden. Leg er de kipfilet en avocado op. Verdeel er de croutons, bosui en Parmezaanse kaas over. Schep de dressing over de salade. Maal er zout en peper over en serveer direct. 

1 opmerking:

  1. Ik heb de Caesersalade vaak in Frankrijk gegeten maar nooit met mayonaise maar altijd met een dressing van olijfolie en azijn. Wel zaten er vaak haricot verts, olijven en stukken hard gekookte eieren door de salade. De dressing met creme fraiche maken lijkt me ook erg lekker.

    Groeten Xandra

    BeantwoordenVerwijderen