dinsdag 13 mei 2014

limabonensoep


Deze soep heeft een flinke ingrediƫntenlijst, maar zoals je ziet voornamelijk specerijen. Je hebt geen bouillon nodig omdat de combinatie van al deze smaken voldoende zijn voor een krachtige en pittige soep. De zachte limabonen zijn een romige tegenpool. Ik eet deze soep als maaltijd of lunch. Zonder brood, croutons of iets anders, gewoon soep.


1 ui gesnipperd
2 cm geraspte gember
1 rode peper zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
2 stengels bleekselderij fijngesneden

½ theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kardemom
1 blik tomatenblokjes op sap
1 blik van 400 gram limabonen uitgelekt
1 handje verse korianderblaadjes
sap van 1 limoen
zout en peper


Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan.
Roerbak de ui, rode peper, gember en bleekselderij met de specerijen op het allerlaagste vuur. 20 minuten, als het te droog wordt voeg je tussendoor wat eetlepels water toe. Voeg daarna het blik tomaten toe en water tot het de gewenste dikte heeft. Breng dit aan de kook. Voeg de bonen toe en laat 10 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap en flink zout en peper. Serveer met korianderblaadjes.



3 opmerkingen:

  1. Hallo Sarah,

    Ik heb nog nooit limabonen gezien...Waar kun je ze kopen?

    Groetjes Xandra

    BeantwoordenVerwijderen