woensdag 7 mei 2014

Japanse rijstsalade



Deze koude rijst met verse ingrediënten staat in no time op tafel. De kleuren zijn fantastisch en de smaak doet denken aan sushi en een Japanse salade. Het is een leuk empty the fridge recept omdat er restjes gesneden kool, bonen of andere rauwe groenten ook heerlijk in zijn, experimenteer!

Ingrediënten 2 personen

Dressing

Sap van 1 limoen
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels kikkomansaus
2 theelepels gembersiroop

2 espressokopjes witte rijst
1 avocado in plakjes
1 bosje radijsjes plakjes
4 bosuitjes in hele fijne ringetjes
½ komkommer in reepjes
1 wortel geraspt
1 handje wakame (zeewiersalade) of zeekraal (optioneel)
1 stukje verse gember
1 handje pinda’s
2 eetlepels geroosterd sesamzaad

Kook de rijst gaar en laat hem helemaal koud worden in de koelkast. Klop alle ingrediënten voor de dressing in een kom en zet weg.
Verdeel de rijst over de kommen. Schik er de avocado, wortel, radijs, komkommer en zeewier over. Bestrooi met de pinda’s, bosui, sesamzaad en rasp er wat verse gember over. Besprenkel elke kom met een paar eetlepels dressing en serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen