Dit
recept is ontstaan toen ik een beetje radeloos voor mijn volle koelkast stond.
Er lag van alles, vooral veel groenten. Maar ik had trek in iets lekkers, iets
snack-achtigs. Ik pakte alles uit de koelkast en hield het naast elkaar in de
lucht om een soort match te zoeken. Het gas draaide ik open en ik legde er
alvast een aubergine op. Een geroosterde aubergine kan mij namelijk altijd
blij maken. Toen ik besloot om wortels te roosteren in de oven ontstond deze
zalige combi!
Ingrediƫnten voor vier personen
1 plak verse, zachte geitenkaas
1 aubergine
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
peper en zout
4 winterpenen in stukken en in de lengte in vieren
4 eetlepels neutrale olie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel komijn
peper en zout
verse koriander fijngehakt
Verwarm
de oven voor op 200 graden.
Hussel de
wortel met de olie en specerijen.
Leg
bakpapier op een bakplaat en spreid de wortels hierover uit. Zet ze 20 minuten
in de oven.
Leg met
een tang de aubergine in zijn geheel zo op een middelgrote gaspit in het hoge
vuur. Draai hem af te toe tot hij rondom geblakerd is en zacht. Haal de
aubergine van het vuur en laat hem afkoelen.
Trek het
vel van de aubergine en gooi weg.
Snijd het
zachte vruchtvlees van de aubergine in stukjes en meng met de geitenkaas.
Pureer met de staafmixer.
Roer er
de citroensap en olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Neem de
frietjes uit de oven. Garneer met verse koriander en dippen maar!
SUPERLEKKER de wortelen net gegeten, helaas door omstandigheden hebben ze nog lang in de warme oven gelegen maar echt heeeeeeeeeeeerlijk gewoon!
BeantwoordenVerwijderen