vrijdag 2 mei 2014

geroosterde wortel met aubergine- geitenkaasdip


Dit recept is ontstaan toen ik een beetje radeloos voor mijn volle koelkast stond. Er lag van alles, vooral veel groenten. Maar ik had trek in iets lekkers, iets snack-achtigs. Ik pakte alles uit de koelkast en hield het naast elkaar in de lucht om een soort match te zoeken. Het gas draaide ik open en ik legde er alvast een aubergine op. Een geroosterde aubergine kan mij namelijk altijd blij maken. Toen ik besloot om wortels te roosteren in de oven ontstond deze zalige combi!

Ingrediƫnten voor vier personen

1 plak verse, zachte geitenkaas
1 aubergine

1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
peper en zout

4 winterpenen in stukken en in de lengte in vieren
4 eetlepels neutrale olie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel komijn
peper en zout
verse koriander fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hussel de wortel met de olie en specerijen.
Leg bakpapier op een bakplaat en spreid de wortels hierover uit. Zet ze 20 minuten in de oven.
Leg met een tang de aubergine in zijn geheel zo op een middelgrote gaspit in het hoge vuur. Draai hem af te toe tot hij rondom geblakerd is en zacht. Haal de aubergine van het vuur en laat hem afkoelen.
Trek het vel van de aubergine en gooi weg.
Snijd het zachte vruchtvlees van de aubergine in stukjes en meng met de geitenkaas. Pureer met de staafmixer.
Roer er de citroensap en olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.
Neem de frietjes uit de oven. Garneer met verse koriander en dippen maar! 

1 opmerking:

  1. SUPERLEKKER de wortelen net gegeten, helaas door omstandigheden hebben ze nog lang in de warme oven gelegen maar echt heeeeeeeeeeeerlijk gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen