dinsdag 27 mei 2014

gegrilde asperges met ham, Parmezaan en citroen


Dit is een heerlijk voorafje in het voorjaar. Groene asperges laten zich prima grillen! Zorg dat je grillpan gloeiend heet is, je kunt ook een elektrische grill gebruiken. Prik met een puntig mes in je asperges om te checken of ze gaar zijn.

Ingrediënten voor 2 personen

10 groene asperges, houtige uiteinde afgesneden
6 plakken Serranoham of een andere lekkere rauwe ham
1 handje Parmezaanse kaassnippers

zout en peper
olijfolie extra vièrge
2 partjes citroen

Laat een grillpan gloeiend heet worden en grill de asperges ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Draai ze af en toe. 
Verdeel de ham over de borden en leg er de asperges op. bestrooi met Parmezaanse kaas.
Besprenkel met een beetje olijfolie en maal er peper en zout over. Serveer met een partje citroen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten