vrijdag 9 mei 2014

aspergeomelet met zalm en citroen- bechamelsausWe zitten volop in de aspergetijd en ik eet die periode één keer per week dit witte goud. Nu vind ik asperges met een gekookt eitje, zalm of ham en een zelfgemaakt sausje gewoon het lekkerst. Simpel en puur genieten. Weinig to blog about! Maar als ik echt wil uitpakken dan maak ik deze aspergeomelet met zalm en bechamelsaus. Het is niet moeilijk, neem er lekker de tijd voor en serveer het aan iemand die het verdient!

Ingrediënten voor 2 personen

8 asperges geschild en harde achterkant verwijderd
4 eieren
1 espressokopje melk
peper en zout
een paar plakjes gerookte zalm
verse kruiden die je lekker vind

voor de saus:
35 gram boter
1 flinke eetlepel bloem
200 ml melk
sap van een halve citroen
nootmuskaat
peper en zout

Breng een grote (asperge)pan met water aan de kook.
Als het water kookt doe je er de asperges in. Ik kook ze 10 minuten, zet het gas uit en laat ze 10 minuten nagaren in het water. Ik gebruik altijd dikke asperges. Als je duntjes hebt kook ze dan 5 minuten en laat ze daarna nagaren.
Kluts in een mengkom de eieren, melk, peper en zout. Vet een grote koekenpan in met olie en schenk het eiermengsel er in. Verdeel de asperges erover. Ze het vuur onder de pan aan op de laagste stand en leg een spatdeksel er op. Bak de omelet tot hij net gestold is. Maak ondertussen snel de bechamelsaus. Laat de boter smelten in een sauspan en roer er de bloem door. Giet in 1 keer de melk erbij en breng aan de kook terwijl je continue roert met een garde. Als de melk kookt zet je het vuur laag en blijf rustig roeren met de garde tot de saus de dikte heeft van dikke yoghurt. Roer er de citroensap door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Serveer de omelet als hij net gestold is. Verdeel er de bechamel, zalm en verse kruiden over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten