Ingrediënten voor 2 personen
8 asperges geschild en harde achterkant verwijderd
4 eieren
peper en zout
een paar plakjes gerookte zalm
verse kruiden die je lekker vind
voor de saus:
35 gram boter
1 flinke eetlepel bloem
200 ml melk
sap van een halve citroen
nootmuskaat
peper en zout
Breng
een grote (asperge)pan met water aan de kook.
Als
het water kookt doe je er de asperges in. Ik kook ze 10 minuten, zet het gas
uit en laat ze 10 minuten nagaren in het water. Ik gebruik altijd dikke
asperges. Als je duntjes hebt kook ze dan 5 minuten en laat ze daarna nagaren.
Kluts
in een mengkom de eieren, melk, peper en zout. Vet een grote koekenpan in met
olie en schenk het eiermengsel er in. Verdeel de asperges erover. Ze het vuur
onder de pan aan op de laagste stand en leg een spatdeksel er op. Bak de omelet
tot hij net gestold is. Maak ondertussen snel de bechamelsaus. Laat de boter
smelten in een sauspan en roer er de bloem door. Giet in 1 keer de melk erbij
en breng aan de kook terwijl je continue roert met een garde. Als de melk kookt
zet je het vuur laag en blijf rustig roeren met de garde tot de saus de dikte
heeft van dikke yoghurt. Roer er de citroensap door en breng op smaak met
peper, zout en nootmuskaat.
Serveer
de omelet als hij net gestold is. Verdeel er de bechamel, zalm en verse kruiden
over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten