zondag 11 mei 2014

5 x picknickenDe lente heeft vroeg ingezet dit jaar en de zomer staat voor de deur. Tijd om te gaan picknicken! Doe je dat wel eens? Ik wel, op de boot, in het bos of op het strand. Mijn picknickervaring is dat ik afspreek met zeg vier vrienden in het bos en voor je het weet zitten we er met zijn twintigen. Prima, zo lang ieder maar wat lekkers meeneemt! De volgende gerechten zijn ideaal om thuis te maken, in te pakken en mee te nemen naar je picknick.


Op een goede picknick mag een goede salade niet ontbreken. Verpak de sla, dressing en gegrilde groenten in drie verschillende verpakkingen. Voeg de ingrediĆ«nten pas a’ la minute samen om verflenzen te voorkomen.Een quiche, hartige taart of frittata is makkelijk scoren tijdens
een picknick! Iedereen vindt het lekker en het is heel erg gemakkelijk mee te nemen.
Een heerlijke klassieker. Neem een lekker naanbrood mee om erbij te eten.
Couscous is mijn favoriete meenemen-gerecht. Het is koud hartstikke lekker en met kleurige ingredienten ziet het er super feestelijk uit. ‘Impress the picknick!’ ;)
Vergeet niet iets zoets mee te brengen om de picknickmaaltijd mee af te sluiten! Deze chique Italiaanse koekjes blijven lang goed en kun je ook de dag van te voren al klaarmaken.


Wat neem jij mee naar een picknick?  

1 opmerking:

  1. Ik picknick eigenlijk nooit maar als ik deze foto`s zie krijg ik er meteen zin in...

    Groetjes Xandra

    BeantwoordenVerwijderen