woensdag 2 april 2014

pittigzoete geroosterde amandelen



Amandelen zijn misschien wel mijn favoriete noten. Als ik eenmaal begin aan amandelen kan ik eigenlijk niet meer stoppen. Je kunt heerlijke soorten amandelen krijgen op de markt, gerookte zijn mijn lievelings. Maar zelf roosteren is leuk om te doen. Deze smaak is uniek! Verras je gasten er mee.
Rauwe amandelen kun je kopen op de markt, toko’s en natuurwinkels. Ook bij sommige supermarkten.

Ingrediƫnten

150 gram rauwe amandelen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 snufje cayennepeper
1 halve eetlepel honing
flinke snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de noten met alle ingrediƫnten in een grote kom. Ze moeten allemaal bedekt zijn met een laagje. Doe de hele inhoud in een vergiet en schud goed om.
Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8 a 10 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat ze afkoelen aan de lucht. Ze worden pas tijdens het afkoelen knapperig.

Voel je vrij om te experimenteren met je favoriete specerijen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen