Amandelen zijn misschien wel mijn
favoriete noten. Als ik eenmaal begin aan amandelen kan ik eigenlijk niet meer
stoppen. Je kunt heerlijke soorten amandelen krijgen op de markt, gerookte zijn
mijn lievelings. Maar zelf roosteren is leuk om te doen. Deze smaak is uniek!
Verras je gasten er mee.
Rauwe amandelen kun je kopen op de
markt, toko’s en natuurwinkels. Ook bij sommige supermarkten.
Ingrediƫnten
150 gram rauwe amandelen
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 snufje cayennepeper
1 halve eetlepel honing
flinke snuf zout
Verwarm
de oven voor op 180 graden.
Meng de
noten met alle ingrediƫnten in een grote kom. Ze moeten allemaal bedekt zijn
met een laagje. Doe de hele inhoud in een vergiet en schud goed om.
Spreid ze
uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8 a 10 minuten.
Haal de bakplaat
uit de oven en laat ze afkoelen aan de lucht. Ze worden pas tijdens het
afkoelen knapperig.
Voel je
vrij om te experimenteren met je favoriete specerijen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten