maandag 14 april 2014

pasta met garnalen



Zo simpel en snel als dit gerecht klaar is, zo feestelijk en indrukwekkend ziet het er uit. Onderstaand recept is geschreven voor 2 personen, maar dit recept is ideaal om aan een groep te serveren zonder enige stress. Perfect voor buiten in het lentezonnetje!

Ingrediƫnten voor 2 personen

150 gram spaghetti of linguine
Ongeveer 12 grote garnalen (gepeld is ook makkelijk)
4 tenen knoflook fijngehakt
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 ui fijngesnipperd

3 eetlepels lekkere olijfolie
sap van ½ citroen
1 handje fijngehakte peterselie
peper en zout


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit olie in een koekenpan en bak de garnalen rondom roze. Schep ze uit de pan en zet ze weg. Fruit in dezelfde pan de knoflook, rode peper en uien 10 minuten glazig op laag vuur.
Doe de garnalen terug in de koekenpan en schep de pasta door het mengsel. Roer de olijfolie, citroensap en peper en zout erdoor en maak af met de peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen