Zo simpel en snel als dit gerecht
klaar is, zo feestelijk en indrukwekkend ziet het er uit. Onderstaand recept is
geschreven voor 2 personen, maar dit recept is ideaal om aan een groep te
serveren zonder enige stress. Perfect voor buiten in het lentezonnetje!
Ingrediƫnten voor 2 personen
150 gram spaghetti of linguine
Ongeveer 12 grote garnalen (gepeld is ook makkelijk)
4 tenen knoflook fijngehakt
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
1 ui fijngesnipperd
3 eetlepels lekkere olijfolie
sap van ½ citroen
1 handje fijngehakte peterselie
peper en zout
Kook de
pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit
olie in een koekenpan en bak de garnalen rondom roze. Schep ze uit de pan en
zet ze weg. Fruit in dezelfde pan de knoflook, rode peper en uien 10 minuten glazig
op laag vuur.
Doe de
garnalen terug in de koekenpan en schep de pasta door het mengsel. Roer de
olijfolie, citroensap en peper en zout erdoor en maak af met de
peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten