De rabarber ligt weer in de winkel!
Yess! Tijd voor mijn crumble (best bezochte recept ooit op mijn blog!) Maar ook
tijd voor iets nieuws.
Rabarbercompote vind ik altijd
heerlijk met yoghurt. Terwijl ik hier een beetje over zat te dromen ontstond
het volgende recept. Luchtige frozen yoghurt met warme rabarbercompote.
Dat moet toch heerlijk zijn? Dat was
het ook.
Ingrediƫnten voor 2 personen
Frozen Yoghurt:
1 eiwit
4 eetlepels suiker
250 gram dikke yoghurt
Rabarbercompote:
4 stengels rabarber in stukken
3 eetlepels suiker
snufje kaneel
snufje chilipeper
Het duurt
ongeveer 4 a 6 uur tot de frozen yoghurt klaar is voor gebruik.
Sla het
eiwit helemaal stijf.
Klop er
vervolgens de suiker door.
Schep
heel rustig lepel voor lepel de dikke yoghurt door de massa. Bekleed een
koelkastbak met folie, schenk het mengsel er in en zet in de vriezer.
Verhit in
een koekenpan een scheutje water en doe de rabarber, suiker, kaneel en
chilipeper erbij. Breng heel zacht aan de kook en blijf rustig roeren tot de
stukjes rabarber allemaal stuk zijn. Laat afkoelen en wacht tot het toetjestijd
is.
Verwarm
je compote.
Schep wat
mooie bolletjes van de yoghurt in een glas. Schep er de warme compote over en
serveer direct.
tip: deze frozen yoghurt is luchtig als sneeuw. Wil je een hele romige versie? Schep dan ook nog een bakje geklopte slagroom door het mengsel voordat je het invriest.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten