donderdag 10 april 2014

luchtige frozen yoghurt met warme rabarbercompote





De rabarber ligt weer in de winkel! Yess! Tijd voor mijn crumble (best bezochte recept ooit op mijn blog!) Maar ook tijd voor iets nieuws.
Rabarbercompote vind ik altijd heerlijk met yoghurt. Terwijl ik hier een beetje over zat te dromen ontstond het volgende recept. Luchtige frozen yoghurt met warme rabarbercompote.
Dat moet toch heerlijk zijn? Dat was het ook.

Ingrediƫnten voor 2 personen

Frozen Yoghurt:
1 eiwit
4 eetlepels suiker

250 gram dikke yoghurt

Rabarbercompote:
4 stengels rabarber in stukken
3 eetlepels suiker
snufje kaneel
snufje chilipeper

Het duurt ongeveer 4 a 6 uur tot de frozen yoghurt klaar is voor gebruik.
Sla het eiwit helemaal stijf.
Klop er vervolgens de suiker door.
Schep heel rustig lepel voor lepel de dikke yoghurt door de massa. Bekleed een koelkastbak met folie, schenk het mengsel er in en zet in de vriezer.
Verhit in een koekenpan een scheutje water en doe de rabarber, suiker, kaneel en chilipeper erbij. Breng heel zacht aan de kook en blijf rustig roeren tot de stukjes rabarber allemaal stuk zijn. Laat afkoelen en wacht tot het toetjestijd is.
Verwarm je compote.
Schep wat mooie bolletjes van de yoghurt in een glas. Schep er de warme compote over en serveer direct. 

tip: deze frozen yoghurt is luchtig als sneeuw. Wil je een hele romige versie? Schep dan ook nog een bakje geklopte slagroom door het mengsel voordat je het invriest. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen