Ik ben
altijd een beetje bang om chique, zoete koekjes en taartjes te bakken. Omdat ik
zo eigenwijs ben met recepten (en dat is met zoete recepten echt geen goede
eigenschap) laat ik de boel vaak mislukken. Dit eigenwijze recept voor
madeleines met limoen komt dan ook uit mijn eigen koker. Het is een nauwkeurig
werkje, maar het resultaat mag er zijn. Prachtige cakejes en een heerlijke
verfijnde smaak.
Ingrediƫnten voor 15 stuks
135 gram boter
2 eetlepels honing
3 eieren
135 gram suiker
135 gram zelfrijzend bakmeel
geraspte schil van 3 limoenen
sap van 1 limoen
snufje zout
Doe de
boter en honing in een pannetje en smelt op laag vuur helemaal vloeibaar.
Klop met
een mixer of keukenmachine de eieren met de suiker. Blijf geduldig 10 minuten
kloppen, het mengsel moet zich verdriedubbelen. Laat de boter een beetje
afkoelen en mix bij het eiermengsel. Zeef de bloem erdoor en roer het
limoenrasp, limoensap en het zout erdoor.
Zet het
beslag minimaal drie uur in de koelkast.
Verwarm
de oven voor op 190 graden.
Vet de
madeleinevorm in en bestuif met een beetje bloem.
Schep de
madeleine vormpjes voor 2/3 vol. Bak ze 10 minuten, goudkleurig en stevig. Laat
even rusten voordat je ze voorzichtig uit de vorm wipt. Leg ze op een bord om
af te koelen. (als je net als ik maar 1 madeleinevorm hebt zul je in etappes
moeten bakken)
Ze zien er echt perfect uit! En wat een geweldige theekop :)
BeantwoordenVerwijderen