donderdag 24 april 2014

limoen madeleines


Ik ben altijd een beetje bang om chique, zoete koekjes en taartjes te bakken. Omdat ik zo eigenwijs ben met recepten (en dat is met zoete recepten echt geen goede eigenschap) laat ik de boel vaak mislukken. Dit eigenwijze recept voor madeleines met limoen komt dan ook uit mijn eigen koker. Het is een nauwkeurig werkje, maar het resultaat mag er zijn. Prachtige cakejes en een heerlijke verfijnde smaak.


Ingrediƫnten voor 15 stuks

135 gram boter
2 eetlepels honing
3 eieren
135 gram suiker
135 gram zelfrijzend bakmeel
geraspte schil van 3 limoenen
sap van 1 limoen
snufje zout


Doe de boter en honing in een pannetje en smelt op laag vuur helemaal vloeibaar.
Klop met een mixer of keukenmachine de eieren met de suiker. Blijf geduldig 10 minuten kloppen, het mengsel moet zich verdriedubbelen. Laat de boter een beetje afkoelen en mix bij het eiermengsel. Zeef de bloem erdoor en roer het limoenrasp, limoensap en het zout erdoor.
Zet het beslag minimaal drie uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de madeleinevorm in en bestuif met een beetje bloem.
Schep de madeleine vormpjes voor 2/3 vol. Bak ze 10 minuten, goudkleurig en stevig. Laat even rusten voordat je ze voorzichtig uit de vorm wipt. Leg ze op een bord om af te koelen. (als je net als ik maar 1 madeleinevorm hebt zul je in etappes moeten bakken) 



1 opmerking:

  1. Ze zien er echt perfect uit! En wat een geweldige theekop :)

    BeantwoordenVerwijderen