zaterdag 12 april 2014

kruidenomelet met chorizo crisp


Ik eet zonder enige moeite deze smaakexplosie als ontbijt. Maar ook als lunch is deze omelet heerlijk. Ik gebruikte kruiden uit mijn eigen tuin! Ik kan iedereen aanraden om een grote bak aan te schaffen en daar je favoriete kruiden in te zaaien of planten, het is enorm makkelijk en je kruiden woekeren met gemak alle kanten op.

Ingrediƫnten voor 2 personen

4 eieren
2 eetlepels creme fraiche
zout en peper

1 flinke hand gemixte kruidenblaadjes (peterselie, koriander, oregano, tijm, munt, gewoon wat je zelf lekker vind)
8 plakjes dunne chorizo

Kluts de eieren met de creme fraiche tot een egale luchtige massa.
Bak eerst in de koekenpan de chorizo knapperig, neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk nu het eimengsel in dezelfde koekenpan en laat de omelet gaar worden op laag vuur, met het deksel op de pan. (Dit gaat snel!)
Laat de omelet op een bord glijden. Maal er peper en een klein beetje zout over (de chorizo is al erg zout).
Verdeel er de chorizo en verse kruiden over en serveer direct!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen