zondag 27 april 2014

flinterdunne tomaat met feta en oregano



Dit is absoluut een recept in het kader van ‘snel maar verrukkelijk en prachtig’. In ieder geval, ik serveer dit gewoon als chique voorafje of mooie salade bij de lunch. Zorg dat je mooie rijpe tomaten gebruikt. Ze zijn de hoofdrolspeler in dit gerecht dus ze moeten smaak hebben. Vaak worden de tomaten in deze tijd van het jaar al wat beter en gebruik anders biologische.

Ingrediënten voor 2 personen

Dressing:

Sap van 1 limoen
2 eetlepels gembersiroop
peper

salade:

3 rijpe tomaten
6 takjes verse oregano
½ rode ui zo fijn mogelijk gesneden
1 stukje feta in blokjes
grof zeezout


Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet weg voor later.
Snijd met een scherp mes (slijp het zelfs even van te voren) de tomaten in zo dun mogelijke plakjes. Spreid ze uit over de borden. Verdeel de ui over de tomaten. Leg de fetablokjes er op. Pluk de blaadjes van de verse oregano en verdeel ze over de salade. Verdeel met een lepel de dressing over de salade. Maal er snel zout over. Serveer meteen! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten